Actual

Coronavirus – câți oameni ar fi murit de COVID-19 dacă nu ar fi fost impuse măsurile de restricție? Ce spun oamenii de știință

Dincolo de toate speculațiile care s-au făcut pe marginea pandemiei de coronavirus și a oportunității măsurilor luate de autoritățile din întreaga lume pentru a stopa evoluția îmbolnăvirilor, studiile recente arată că restricțiile dure impuse au salvat milioane de vieți.

Mai mulți cercetători britanici au publicat  în revista Nature un studiu potrivit căruia doar în Europa au fost prevenite peste 3 milioane de decese!  Cercetarea a fost realizată pe baza datelor statistice din 11 țări europene.  Sigur că măsurile dure impuse de autorități au avut un impact nedorit social și economic, însă, susțin cercetătorii, viețile oamenilor sunt mai presus de aceste pierderi.

Un alt studiu, realizat de data aceasta de o echipă de cercetători americani a arătat că aceleași măsuri implementate  în China, Coreea de Sud, Italia, Iran, Franţa şi Statele Unite,  au prevenit sau au întârziat apariţia a circa 530 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

 

V-ar putea interesa și:

 

Coronavirus – persoanele asimptomatice nu pot transmite boala, afirmă autorii unui studiu recent

 

loading...
----------------------
Loading...