Actual

Coronavirus – ce se întâmplă cu asimptomaticii, dacă numărul infectărilor continuă să crească

Trebuie să recunoaștem că situația din ultimele zile nu este tocmai roz, iar numărul tot mai mare de infectați poate duce la intrarea în colaps a sistemului de sănătate.  Se știe deja și o recunosc și autoritățile, că spitalele noastre nu sunt pregătite pentru avalanșa de bolnavi de COVID-19.

În aceste condiții, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că pacienții asimptomatici nu vor mai fi montorizați în unitățile spitalicești, ci vor fi izolați acasă, însp doar după 10 zile de spitalizare. Nelu Tătaru a explicat  că simptomele COVID-19 pot apărea şi în a cincea zi de la infectare şi de aceea pacienţii trebuie să fie supravegheaţi medical în spitale.

Nelu Tătaru: „La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă de evaluări,  voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor va beneficia de o internare de 10 zile. În a şaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la zece zile se merge acasă. Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie/nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi când s-a prezentat, pentru că nu ştim cum va avea evoluţia. Să lăsăm specialiştii să decidă dacă un caz este asimptomatic sau nu”.

 

V-ar putea interesa și:

Coronavirus – ce țară se întoarce în izolare, după creșterea constantă a numărului de infectări

 

loading...
----------------------
Loading...