Actual

Coronavirus – ce spune Nelu Tătaru despre creșterea numărului de cazuri în România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că autoritățile se așteptau ca numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus să crească, după cele două etape de relaxare a măsurilor impuse populației. Totuși, el insistă asupra necesității respectării măsurilor de protecție impuse în continuare, pentru a evita o agravare a situației pe care nu și-o dorește nimeni. Dacă, totuși, acest lucru se va întâmpla, este posibil, susține Tătaru, ca autoritățile să ia noi măsuri.  Deocamdată, sistemul medical este pregătit pentru situația actuală.

Și  președintele Klaus Iohannis a declarat că, dacă oamenii nu vor conștientiza gravitatea situației și dacă numărul de infectări va continua să crească, nu exclude revenirea la starea de urgență!

Klaus Iohannis:  „Vă spun foarte clar, dragi români, feriți-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț și foarte importante. Masca, distanța, igiena mâinilor. Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricții,  fiindcă ne dorim să redăm românilor o viață normală, dar această nouă normalitate nu poate fi un succes fără respectarea acestor norme minimale. Dragii mei, vă rog să le respectați. Nu ne dorim reinstaurarea unor restricții decât în situația în care vedem că numărul de infecții crește foarte mult și nu avem încotro. Însă, repet, vreau o conformare bună, adică, fiecare să ascultăm de medici, de specialiști, de epidemiologi, să facem ce ne spune specialistul”.

 

V-ar putea interesa și:

Coronavirus – cazurile de COVID-19 au depășit pragul de 8 milioane la nivel mondial!

 

loading...
----------------------
Loading...