Actual

Coronavirus – ce spune Nelu Tătaru despre posibilitatea de a reveni la starea de urgență

Ministrul Sănătății s-a arătat dezamăgit de modul în care s-au comportat românii în cele trei zile de „libertate”, după ridicarea stării de urgență – parcurile au fost luate cu asalt, petrecerile s-au ținut lanț, iar punctele de frontieră sunt pline cu mii de cetățeni care se întorc din țări unde coronavirusul face numeroase victime.  El se teme că lipsa de responsabilitate de care au dat dovadă multe persoane ar putea duce la o creștere mare a numărului de îmbolnăviri în perioada următoare, ceea ce ar putea forța autoritățile să ia măsuri extreme.

Nelu Tătaru: „Am observat o confundare a măsurile de relaxare cu relaxarea totală. Am văzut că atât unitățile economice, cât și populația, au uitat ce am stabilit. Dacă vom constata o creștere a cazurilor, vom interveni.”

Ministrul Sănătății a întărit afirmația făcută de președintele Klaus Iohannis, spunând că, în cazul în care situația va scăpa de sub control, iar spitalele vor fi depășite de numărul de infectați, este posibilă reinstituirea stării de urgență.

 

V-ar putea interesa și:

 

Coronavirus -premierul Spaniei vrea să prelungească starea de urgență încă o lună

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.