Actual

Coronavirus: ce spune Raed Arafat despre al doilea val al pandemiei

Secretarul de Stat Raed Arafat se numără printre scepticii care prevăd un al doilea val de coronavirus. În aceste condiții, el susține că este mai mult decât necesară prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Raed Arafat: ”Lumea nu înțelege cu ce ne confruntăm. Noi clar ne pregătim pentru valul doi. Că va şi mai puternic, că va fi mai slab decât ăsta, nu poate nimeni să spună.”

Secretarul de Stat susține că autoritățile au obligația să se pregătească pentru orice situație și că nu trebuie renunțat prea repede la unele măsuri de siguranță pentru populație.

Raed Arafat: „O formă de stare de alertă va trebui. Eu sper,  totuşi,  să se ajungă la o înţelegere pe linie politică, deoarece, ca situaţie pe linie medicală, pe linia de coordonare, nu vom putea să lucrăm într-o situaţie de normalitate totală când noi nu suntem, de fapt, într-o situaţie de normalitate totală”.

Și profesorul Alexandru Rafila adoptă o poziție asemănătoare cu cea a lui Raed Arafat, declarând  în mai multe rânduri că ar trebui să fim precauți, deoarece un al doilea val al pandemiei va lovi cu siguranță, cel mai probabil la toamnă. Deocamdată, numărul îmbolnăvirilor în țara noastră pare să fie iar pe o pantă ascendentă.  Doar joi, 11 iunie, au fost confirmate 237 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

 

V-ar putea interesa și:

 

Coronavirus – vești confuze privind relaxarea din 15 iunie! Nelu Tătaru și Marcel Vela se contrazic

 

 

loading...
----------------------
Loading...