Actual

Coronavirus – cine este la această oră inamicul public nr. 1 la nivel internațional?

De la începutul pandemiei și până acum, tot mai multe voci s-au ridicat acuzatoare împotriva Chinei, pe  umerii căreia se pune toată vina pentru nenorocirea care a lovit lumea întreagă. Ba chiar, președintele american Donald Trump a mers până acolo încât să afirme că are dovezi potrivit cărora virusul  ar fi fost creat într-un laborator din această țară.

Cert este că autoritățile chineze se tem de valul de ostilitate generat la nivel global. O analiză făcută de experți arată, potrivit agenției Reuters, că sentimentele internaţionale împotriva Chinei sunt la cel mai înalt nivel de la momentul reprimării protestelor din Piaţa Tiananmen, în 1989. Statul asiatic trebuie să fie pregătit, în aceste condiții, pentru cel mai grav scenariu: chiar o confruntare militară dirijată de Statele Unite ale Americii.

Raportul a fost elaborat de Institutul chinez pentru Relaţii Internaţionale Contemporane, o structură de analiză afiliată Ministerului chinez pentru Securitatea Statului. Relaţiile dintre China şi Statele Unite sunt în cel mai tensionat moment din ultimele decenii.  Conform raportului, Donald Trump percepe ascensiunea Chinei ca fiind o ameninţare economică şi de securitate, precum şi o provocare pentru democraţiile occidentale. De asemenea, raportul avertizează că Washingtonul ar încerca să afecteze poziţia Partidului Comunist, aflat la putere în China, prin subminarea încrederii publice.

V-ar putea interesa și:

Coronavirus – încă o țară anunță, după Noua Zeelandă, că a câștigat lupta cu pandemia

 

 

loading...
----------------------
Loading...