Actual

Coronavirus – cum arată acum Italia, după ce s-au redeschis aproape toate magazinele și restaurantele

De ieri, majoritatea magazinelor, coaforurilor și restaurantelor din Italia s-au redeschis, spre bucuria imensă a clienților. Deși această țară a fost printre cele mai încercate din Europa, cu 32.000 de persoane decedate din cauza noului coronavirus, cele două luni și jumătate de restricții impuse de guvern i-a exasperat pe locuitori, care abia au așteptat să revină la viața normală. Atât cât poate fi de normală, în condițiile în care planează mereu pericolul ca numărul de infectări să crească din nou.

Tot de luni,  au fost permise călătoriile nelimitate în interiorul fiecărei regiuni. Astfel,  prietenii se pot întâlni din nou, iar restaurantele pot servi la mese, cu condiția ca acestea să fie amplasate la o distanță de cel puțin doi metri. Patronii frizeriilor spun că, așa cum se așteptau, au avut atât de multe programări, încât nici nu le-au putut face față. Agendele le sunt pline deja pe o lună cu clienți!

Nu totul este, însă, atât de roz cum pare la prima vedere. Oamenii de afaceri sunt îngrijorați că actuala criză va ține la distanță pentru multă vreme turiștii străini, vitali pentru economia Italiei. Premierul Giuseppe Conte a anunţat că, începând din 3 iunie,  va redeschide graniţele cu Europa şi va permite deplasările libere între regiuni, dar cu toate acestea, nimeni nu se așteaptă ca țara să fie luată cu asalt de vizitatori.  Specialiștii în finanțe prognozează o scădere a economiei cu cel puţin 8% din PIB în 2020, ceea ce ar însemna cea mai profundă recesiune din epoca postbelică.

 

V-ar putea interesa și:

Grecia dă undă verde turismului! 500 de plaje au fost redeschise în acest weekend

 

loading...
----------------------
Loading...