Sănătate

Coronavirus – cum să vă protejați cât mai bine de o posibilă infectare, atunci când ieșiți la plimbare

Odată cu măsurile de relaxare, avem voie să ne plimbăm pe unde dorim, să facem mișcare fizică nestingheriți, să frecventăm parcurile, să facem picnicuri la iarbă verde, ș.a.m.d. Dar mulți oameni sunt încă neliniștiți în legătură cu pericolul la care s-ar putea expune în timpul acestor activități.  Deși riscul de contaminare în aer liber este destul de mic, conform studiilor, specialiștii vă explică ce trebuie să faceți, ca să fiți cât mai protejați:

  • când ieșiți la plimbare prin oraș, încercați să nu vă apropiați prea mult de ceilalți pietoni. Nu mergeți nici foarte aproape în spatele altor persoane, deoarece, dacă au tușit, sau au strănutat, puteți intra în contact cu microbii răspândiți în aer.
  • feriți-vă să atingeți mânere, stâlpi, bănci, în măsura în care acest lucru este posibil. Și mai bine ar fi să purtați mănuși, dacă vă plimbați în locuri publice, precum parcurile.
  • nu plecați de acasă fără șervețele igienizante, sau soluție dezinfectantă, pentru a vă curăța mâinile periodic.
  • dacă sunteți genul de persoane ipohondre, nu este nicio rușine să purtați o mască, chiar dacă nu intrați în spații închise, mai ales că încă nu este foarte clar cum se comportă virusul în aer liber.
  • dezinfectați-vă încălțămintea imediat ce ajungeți acasă, pentru a evita eventualele particule contaminate de pe sol.
  • purtați ochelari de soare. Ca și masca, aceștia sunt o măsură de protecție în plus, mai ales că particulele infectate pot intra în corp și prin ochi.

 

V-ar putea interesa și:

 

Pledoarie pentru mersul pe jos. Cum putem slăbi fără un efort fizic ieșit din comun

 

 

loading...
----------------------
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.