Actual

Coronavirus – „măsuri de război” în capitala Chinei, după izbucnirea unui nou focar de COVID-19

Noi cazuri de infectare cu coronavirus au pus pe jar autoritățile de la Beijing, care se tem de un al doilea val al epidemiei. Cazurile sunt legate de piața Xinfadi din sud-vestul orașului, care furnizează cea mai mare parte a fructelor și legumelor proaspete din capitală.  În aceste condiții, s-a decis închiderea pieței respective și reintroducerea unor măsuri stricte pentru populație.

Așa se face că pe străzile din Beijing pot fi văzute forțe paramilitare, care se asigură că perimetrul considerat periculos rămâne închis și nimeni nu poate să iasă, sau să intre. Locuitorilor li se ia zilnic temperatura, iar produsele de strictă necesitate le sunt livrate la domiciliu.

La Beijing s-a extins și testarea în masă, astfel că numai duminică 59 de persoane au fost depistate ca fiind pozitive. La primul val, capitala Chinei a fost oarecum ferită de noul coronavirus, datorită măsurilor drastice de precauție luate de autorități. Astfel, acolo s-au înregistrat doar 463 de cazuri de infectare și 9 decese, cifre foarte mici, având în vedere cât de mare este orașul Beijing.

Acum, una dintre teoriile care a apărut în legătură cu noile cazuri înregistrate în capitală, vizează somonul importat și vândut în piața  Xinfadi. Deocamdată, însă, Organizația Mondială a Sănătății nu susține această ipoteză.

 

V-ar putea interesa și:

Criză după criză! Ce semnal de alarmă trage O.N.U.

 

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.