Actual

Coronavirus – o țară din Europa a declarat din nou stare de urgență, după creșterea numărului de infectări

Autoritățile din Serbia au fost nevoite să recurgă la această măsură, de a declara stare de urgență în Belgrad, din cauza valului mare de îmbolnăviri  din ultimele zile.  Astfel, s-au putut impune locuitorilor  unele restricții la care se renunțase de două luni.

Oamenii sunt obligați acum să poarte măşti în spaţiile publice închise şi în transportul public, programul de funcţionare a cluburilor şi cafenelelor  a fost scurtat, iar adunările publice vor fi limitate la 100 de persoane în spaţiile închise şi la 500 de persoane în aer liber.

Și în alte orașe din centrul și vestul Serbiei s-a instituit starea de urgență, ca urmare a creșterii alarmante a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. La începutul lunii mai, autoritățile ridicaseră măsurile de izolare, dar se pare că meciurile de fotbal cu numeroși suporteri, ceremoniile religioase și alegerile parlamentare din această țară, au dus la o creștere greu de controlat a îmbolnăvirilor.  Inclusiv președintele Parlamentului din Serbia și ministrul Apărării s-au îmbolnăvit de COVID-19.  Vă reamintim și că celebrul tenisman Novak Djokovic, numărul 1 mondial, a fost testat pozitiv  luna trecută.

 

V-ar putea interesa și:

Avertismentul epidemiologului Anthony Fauci – ce amenințare nouă vine din China!

loading...
----------------------
Loading...