Actual

Coronavirus – oamenii de știință încep testarea unui vaccin pe bază de frunze de tutun

Suntem conștienți că cercetătorii britanici nu au o reputație prea bună! Nu știm exact de la ce a pornit totul, cert este că au devenit de-a lungul timpului prilej de bancuri, Dar, lăsând gluma la o parte, compania British American Tobacco, cu sediul la Londra, a anunțat că este pregătită să înceapă testele clinice pentru un vaccin împotriva coronavirusului. În compoziția acestuia intră proteine extrase din frunzele de tutun, iar compusul a dat până acum rezultate foarte bune la testele de laborator.

Prima etapă a testelor pe oameni va începe imediat după ce producătorul de țigări va obține aprobare din partea FDA – U.S Food and Drug Administration. Compania lucrează de aproximativ  două luni la acest vaccin bazat pe frunze de tutun și se laudă că ar putea produce între 1 milion și 3 milioane de doze pe săptămână, cu sprijinul agențiilor guvernamentale și a producătorilor.

De altfel, la această oră, numeroase colective de cercetători din întreaga lume lucrează de zor la realizarea unor vaccinuri împotriva COVID 19, așa că putem nădăjdui că măcar unul dintre ele va apărea cât mai curând pe piață (firește, pentru cei care vor să se vaccineze!).  În același timp, oamenii de știință caută și un remediu eficient pentru tratarea bolii provocate de noul coronavirus.  Puteți citi mai multe despre un astfel de tratament  aici.

 

V-ar putea interesa și:

Vești care dau speranță – o țară europeană anunță că a învins epidemia!

 

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.