Actual

Coronavirus – oamenii de știință testează o plantă despre care se spune că ar trata COVID 19

Ați auzit de Artemisia? Probabil că nu, așa că vă spunem noi că este o plantă despre care guvernul din Madagascar susține că ar avea proprietăți de vindecare în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că deocamdată nu există dovezi științifice care să demonstreze proprietățile Artemisiei, așa că mai mulți cercetători din lume au demarat un test care urmează să stabilească dacă această plantă poate fi utilizată pentru tratarea celor bolnavi de COVID-19.

Un medicament bazat pe Artemisia este folosit de multă vreme pentru a trata malaria. Și nu este primul tratament pentru malarie propus ca variantă pentru Covid-19. Hidroxiclorochina se regăsește pe lista potențialelor medicamente, deși există puține aspecte care susțin eficacitatea ei în tratamentul acestei boli.

Până acum, Artemisia a fost catalogată ca fiind destul de eficientă și în cazul altor boli, în afară de malarie. De pildă, studiile au arătat că extractul de Artemisia oprește cu succes  virusul care provoacă SARS, boala care a apărut în Asia în 2002. Rezultatele testelor de acum vor fi publicate cel mai târziu la finalul lunii mai. Dacă acestea vor dovedi că Artemisia are un impact pozitiv, vor urma testele clinice pe oameni.

Totul a pornit de la președintele din Madagascar, Andry Rajoelina, care a prezentat, la sfârșitul lunii aprilie,  o băutură care conține extact de Artemisia,  dar și alte plante,  ca fiind “medicamentul miracol” pentru coronavirus.

 

V-ar putea interesa și:

„Epidemia de coronavirus se apropie de sfârșit!”. Ce specialist intens mediatizat afirmă acest lucru

 

loading...
----------------------
Loading...

1 Comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Oare pe la Cluj ,nu creste Artemisia? S-o bagam in jinars,da cam cat sa fie sticla,ca nu o spus presedintele din Madagascar,ca precis el o baut mai mult wisky ! Grija mare trebe avuta,sa n-o incurcati cu ceapa ciorii,ca v-ati dus.