De la debutul pandemiei și până acum, au apărut tot felul de teorii legate despre modul în care se transmite noul coronavirus. Unele dintre ele au fost demontate de cercetări ulterioare, altele au fost întărite prin studii de specialitate. Printre întrebările arzătoare legate de boala COVID-19 s-a numărat și cea referitoare la persoanele asimptomatice – cât de periculoase sunt acestea pentru cei din jur?
Mai mulți cercetători chinezi ne liniștesc și spun că nu trebuie să ne temem, deoarece, după testele făcute de ei în ultimele luni, șansele ca asimptomaticii șă infecteze persoanele cu care intră în contact sunt extrem de mici. Oamenii de știjință au ajuns la această concluzie după ce au pus în aceeași încăpere sute de persoane care aveau tot felul de afecțiuni cardiace și respiratorii, alături de bolnavi asimptomatici. Până acum, nu s-a înregistrat niciun caz în care vreunul dintre subiecți să fi luat virusul SARS-COV-2.
În schimb, experții Organizației Mondiale a Sănătăţii şi alţi oameni de ştiinţă au declarat că nu există dovezi care să susţină afirmaţia unui medic italian, care a spus că noul coronavirus şi-a pierdut din putere. Se pare că nu există dovezi științifice care să susțină această teorie, sau care să arate că virusul s-a schimbat semnificativ, fie ca mod de transmitere, fie în ceea ce priveşte severitatea bolii pe care o provoacă.
V-ar putea interesa și:
Vom scăpa de obligativitatea purtării măștilor de protecție? Și dacă da, când?
Adaugă comentariu