Actual

Coronavirus – punct și de la capăt? O întreagă regiune din China a fost pusă în carantină

Când lumea întreagă a respirat ușurată, după ridicarea măsurilor de restricție în provincia Hubei, iată că un nou focar de coronavirus a apărut în China. De data aceasta, este vorba de provincia Jilin, din nord-estul țării, unde, potrivit Digi24,  peste 100 de milioane de oameni au fost plasați în carantină!

Autoritățile din regiune au  oprit transportul cu trenul și autobuzul și  au închis școlile. Copiii se pot juca afară doar dacă poartă măști , iar angajații din sistemul de sănătate au revenit la echipamentele de protecție.

Reacția rapidă a Chinei reflectă teama sa privind reizbucnirea epidemiei de coronavirus, cu atât mai mult cu cât primul val a  adus costuri economice și sociale uriașe. Deocamdată, în provincia Jilin s-au înregistrat doar 127 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dar se pare că autoritățile sunt dispuse să sufle și în iaurt, pentru a împiedica răspândirea bolii!

Până acum, China a raportat 82.965 de îmbolnăviri și 4.634 de decese, dar au existat multe voci care susțin că cifrele reale sunt mult mai mari.

 

V-ar putea interesa și:

Coronavirus – ce spune Nelu Tătaru despre posibilitatea de a reveni la starea de urgență

 

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.