Actual

Coronavirus – și premierul rus, Mikhail Mishustin, s-a îmbolnăvit de COVID-19

Rusia – 107.000 de îmbolnăviri, 1073 decese

Există unele țări pe glob despre care nu putem fi sută la sută siguri că raportează cifrele reale în legătură cu efectele pandemiei de coronavirus. Această suspiciune a planat asupra Chinei, despre care s-a spus că ar avea mult mai multe cazuri de îmbolnăviri și decese decât cele anunțate. Ei bine, nici în cazul Rusiei nu putem băga mâna în foc. Dacă ne uităm cu atenție pe rapoartele oficiale, observăm că, într-adevăr, țara condusă de Vladimir Putin a înregistrat un număr destul de mare de îmbolnăviri, dar unul foarte mic de decese.

Ce este, însă, cert, e faptul că primul ministru, Mikhail Mishustin, a anunțat că va renunța temporar la funcția pe care o ocupă, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.  Se pare că locul lui va fi ocupat temporar de  viceprim-ministrul  Andrei Belousov – un economist și fost asistent al lui Putin.

Președintele Rusiei,  care participa la o conferință video, a oftat când a aflat știrea și i-a urat lui Mishustin o recuperare cât mai rapidă.  El a mai adăugat că guvernul este încă departe de a ridica măsurile de relaxare pentru populație, în ciuda economiei care agonizează. „Situația este încă foarte dificilă”, a spus Putin. „Ne confruntăm cu o nouă etapă și poate cea mai intensă etapă în combaterea epidemiei”.

loading...
----------------------
Loading...