Sănătate

Coronavirus – un medicament antiviral face adevărate minuni pentru bolnavii de COVID-19

Remdesivir este un medicament antiviral care s-a dovedit eficient în tratarea pacienţilor cu coronavirus din SUA

Comisarul FDA, Stephen Hahn, a declarat că medicamentul a primit autorizaţie de utilizare în regim de urgenţă pentru pacienţii infectați spitalizaţi.

Studiile făcute până acum arată că medicamentul Remdesivir accelerează recuperarea în cazul pacienţilor care au forme grave de COVID-19. „Pacienţi spitalizaţi cu forme avansate de Covid-19 şi simptome pulmonare care au primit Remdesivir s-au recuperat mai rapid decât pacienţi în situaţii similare supuşi unei proceduri placebo, conform analizării preliminare asupra datelor obţinute printr-un studiu clinic aleatoriu efectuat pe 1.063 de pacienţi”, au anunţat Institutele Naţionale pentru Sănătate din SUA.

Remdesivir a început să fie folosit și în România

Antiviralul care pare atât de promițător în lupta împotriva COVID-19, a început să fie folosit de câteva zile și la Timișoara, unde le este administrat bolnavilor aflați într-o stare gravă. Medicul Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a vorbit la Digi24 despre acest tratament:

La nivel mondial sunt diferite încercări în terapia pentru COVID-19Sunt studii clinice în diferite faze cu diferite scheme terapeutice, sunt tot felul de molecule noi sau unele care au fost folosite în terapii pentru alte afecțiuni care se încearcă în COVIDRemdesivir e unul dintre acestea. SUA are o experiență mai mare, iar studiile clinice arată o eficiență sporită față de celelaltate. Depinde și de țara care face studiulChina zice că nu a avut rezultate foarte bune cu Remdesivir, ei au rezultate mai bune cu produsele lor. E și un război economic”, a explicat Musta.

Medicul spune că medicamentul nu este cunoscut să aibă efecte adverse îngrijorătoare sau care pot pune viața pacientului în pericol, de aceea a acceptat folosirea lui pe pacienții de la Timișoara. Vom afla, însă, doar în câteva zile, dacă este cu adevărat eficient.