Actual

Coronavirus – un nou medicament împotriva COVID-19 va fi folosit în Marea Britanie

Fără doar și poate, Marea Britanie se numără printre țările cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus.  În continuare, acolo se înregistrează zilnic sute de cazuri noi de îmbolnăviri și zeci de decese. În aceste condiții, specialiștii în sănătate caută cu disperare soluții pentru a limita efectele COVID-19.  Acum,  au decis să folosească dexametazona în tratamentul standard administrat bolnavilor, care reduce, se pare, cu o treime mortalitatea celor infectați cu COVID-19.

Un studiu recent a arătat că dexametazona este primul medicament care îmbunătățește rata de supraviețuire în cazul acestei boli. Autorii cercetării spun că acest tratament le va fi administrat  bolnavilor care au ajuns  în faza în care au nevoie de administrare de oxigen.  Medicamentul era deja folosit pentru tratarea unor afecțiuni datorită efectului său puternic antiinflamator.

În cadrul studiului care promovează acest medicament, peste 2000 de pacienți infectați cu noul coronavirus au primit dexametazona timp de 10 zile, iar rezultatele au fost satisfăcătoare.  Până acum, însă, tratamentul nu a arătat vreo îmbunărățire semnificativă și în cazul pacienților cu simptome mai ușoare, care nu au necesitat asistență respiratorie.

Și hridroxiclorochina s-a numărat printre medicamentele testate pentru tratarea COVID-19, dar rezultatele studiilor au demonstrat că nu este eficientă, ba chiar poate produce efecte secundare nedorite.

 

V-ar putea interesa și:

Coronavirus – primul medicament realizat special pentru tratarea COVID-19 ar putea fi disponibil în doar câteva luni

 

loading...
----------------------
Loading...