Actual

Coronavirus – un nou vaccin, cu rezultate promițătoare, este „în lucru” la Universitatea Oxford

Din păcate, coronavirusul își face  în continuare de cap și zeci de mii de oameni se îmbolnăvesc zilnic pe glob de COVID-19.  În aceste condiții, găsirea unui vaccin eficient este vitală. În total, la nivel mondial, 23 de vaccinuri se află în fază de testare şi alte 140, în fază incipientă de dezvoltare. Printre locurile unde se dezvoltă un astfel de vaccin se numără și Universitatea Oxford din Marea Britanie. Până la această oră, studiile arată că noul remediu le produce pacienților infectați anticorpi și leucocite  capabile să lupte cu temutul virus. Din cei peste 1000 de pacienți pe care a fost testat noul vaccin, peste 90% au reacționat păozitiv, încă de la prima doză.

Marea Britanie a comandat deja 100 de milioane de doze din acest vaccin. Remediul anti-Covid are și unele efecte secundare, printre care se numără febra și durerile de cap, dar oamenii de știință spun că acestea pot fi tratate foarte ușor, cu medicamente disponibile pe scară largă, precum Paracetamolul.

Următoarea etapă va fi testarea vaccinului pe câteva zeci de mii de voluntari, din Marea Britanie, SUA, Brazilia și Africa de Sud.

 

V-ar putea interesa și:

Coronavirus – care este noua poziție a OMS privind felul în care se răspândește virusul

 

loading...
----------------------
Loading...