Actual

Coronavirus – un om de știință norvegian aruncă în aer ipoteza că SARS-CoV-2 ar fi apărut pe cale naturală!

De la debutul pandemiei și până acum, au apărut mai multe voci care pretindeau că noul coronavirus ar fi fost produs în laborator. De altfel, președintele american Donald Trump le-a reproșat de mai multe ori chinezilor acest lucru. Ei bine, iată că acum, încă un om de știință se alătură grupului celor care susțin această teorie.

Birger Sørensen, un cercetător norvegian,  susține, într-un studiu publicat înmpreună cu un confrate britanic,  că noul coronavirus nu s-a dezvoltat pe cale naturală și că proteina din compoziția coronavirusului conține secvențe care sunt introduse artificial.  Cei doi evidențiază și faptul că virusul nu a suferit mutații majore de când a fost descoperit, ceea ce sugerează că a fost adaptat deja pentru oameni.

Sørensen a declarat într-un interviu recent că SARS-CoV-2  are anumite proprietăți care îl diferențiază mult de SARS și care nu au fost detectate în trecut în natură.

Afirmațiile omului de știință norvegian sunt susținute și de Sir Richard Dearlove, fost director al Serviciului Britanic de Informții, MI6. Acesta pretinde că are informații potrivit cărora un accident a dus la eliberarea coronavirusului, iar guvernul chinez ar trebui să își asume responsabilitatea.

Aceste teorii au fost, însă, combătute vehement de alți specialiști, printre care și cei din Organizația Mondială a Sănătății.

 

V-ar putea interesa și:

Coronavirus – câți oameni ar fi murit de COVID-19 dacă nu ar fi fost impuse măsurile de restricție? Ce spun oamenii de știință

 

1 Comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.