Actual

Coronavirus – un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi gata până la sfârșitul anului

Dincolo de controversele care îl înconjoară, am putea spune că fondatorul Microsoft, Bill Gates, merge pe principiul „câinii latră, caravana trece.”  Miliardarul a anunțat recent că vaccinul împotriva noului coronavirus, pentru dezvoltarea căruia a cheltuit câteva sute de milioane de dolari, ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului.

Bill Gates a mărturisit într-un interviu că situația creată de pandemie este chiar mai sumbră decât se aștepta și tocmai de aceea este necesară urgentarea găsirii unui antidot împotriva COVID-19.  Odată ce acesta va fi disponibil pe scară largă, efectele noului coronavirus pot fi încetinite semnificativ. Pe de o parte, un vaccin poate împiedica o persoană să se îmbolnăvească, iar pe de alta, va împiedica răspândirea virusului și la alți oameni.

Miliardarul  a fost în ultimele luni ținta adepților teoriilor conspirației, care l-au acuzat că vrea să ne controleze prin intermediul cipurilor aflate în vaccinul anti COVID.  Relaxat și zâmbitor, Gates a demontat aceste acuzații și spune că de multă vreme a fost convins că omenirea se va confrunta cu o situație ca cea generată de noul coronavirus și tocmai de aceea a sfătuit guvernele țărilor din întreaga lume să aloce mai multe fonduri pentru cercetarea în domeniul sănătății.

 

V-ar putrea interesa și:

Coronavirus – ce se întâmplă cu asimptomaticii, dacă numărul infectărilor continuă să crească

 

loading...
----------------------
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.