Actual

Coronavirus – vești confuze privind relaxarea din 15 iunie! Nelu Tătaru și Marcel Vela se contrazic

Milioane de români așteaptă cu sufletul la gură ieșirea din starea de alertă, care ar trebui să aibă loc în 15 iunie. Din păcate, acest lucru s-ar putea amâna, cel puțin după părerea Ministrului Sănătăţii.

Nelu Tătaru: “Nu cred că situația va fi astfel încât să nu prelungim starea de alertă”. Ministrul spune că deocamdată ne confruntăm zilnic cu zeci de cazuri noi de cazuri de infectare cu noul coronavirus și cu noi focare, așa că autoritățile nu ar trebui să permită o relaxare totală.

Tot Tătaru a mai declarat, la Digi24, că în realitate numărul deceselor puse pe seama COVID-19 ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial.  El a explicat că, de multe ori, neavând un context epidemiologic, existând și comorbidităţi de altă natură, nu s-a mai solicitat şi necropsia care să stabilească dacă persoana avea sau nu noul coronavirus în organism.

Pe de altă parte, Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că România se pregătește de a treia etapă de relaxare, care prevede și “multe susprize plăcute, care, cu siguranță, vor fi bine primite de către populație.”

 

V-ar putea interesa și:

 

Coronavirus – primul medicament realizat special pentru tratarea COVID-19 ar putea fi disponibil în doar câteva luni

loading...
----------------------
Loading...