Actual

Coronavirusul va circula în lume cel puțin doi ani! Este anunțul făcut de un celebru virolog francez

Sfârșitul izolării nu va însemna și sfârșitul pandemiei

Într-un interviu recent pentru Le Figaro, virologul Yves Gaudin, unul dintre cei mai premiați oameni de știință francezi, spune că perioada de izolare se va încheia la un moment dat, însă nu și pandemia.  El apreciază că, spre mijlocul lunii mai,  măsurile de distanțare socială își vor arăta efectele, astfel că răspândirea virusului va încetini. El este de părere, însă, că situația nu va fi la fel în toate țările. Yves Gaudin crede că SUA și Marea Britanie vor sta mai rău, în timp ce în țările scandinave, evoluția va fi mai bună, deoarece oamenii sunt mai disciplinați.

Firește, însă, că, odată ce se vor redeschide frontierele,  mereu va plana riscul ca numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 să crească din nou. Totuși, în ipoteza cea mai optimistă, vom avea câtreva luni de răgaz în lunile calde.  Yves Gaudin crede că ar putea exista o sezonalitate a virusului,  care ar fi mai puţin contagios în perioadele calde şi astfel să treacă de la o emisferă la alta, cu o reluare a epidemiei în toamnă. În acest timp, crede specialistul francez, autoritățile din întreaga lume ar trebui să se pregătească pentru o nouă luptă, deoarece al doilea val de îmbolnăviri ar putea afecta cel puțin la fel de multe persoane. Acest lucru este în general valabil pentru toate epidemiile majore, cum a fost, de pildă, gripa spaniolă.

Trebuie să fim pregătiți să trăim cu coronavirusul încă doi ani

Yves Godin este de părere că va trebui să așteptăm atingerea imunității de grup, adică până când cel puțin două treimi din polpulația lumii va fi fie rezistentă la efectele virusului, fie vaccinată împotriva lui. Din păcate, spune el, această familie de viruși, din care face parte și cel cu care ne confruntăm acum, suferă mutații destul de rapid, ceea ce va îngreuna misiunea oamenilor de știință de a crea vaccinuri eficiente pe termen lung.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.