Frumuseţe

Coșuri la maturitate? Care sunt cauzele și ce puteți face să scăpați de ele

Din păcate, inesteticele coșuri nu sunt o problemă cu care se confruntă doar adolescenții, ci pot afecta și persoanele mature, în special femeile. Cauzele pot fi multe, iar printre acestea se numără și perimenopauza și menopauza. Se estimează că aproximativ 25% dintre femeile cu vârsta între 40 și 50 de ani se confruntă cu ceea ce numim acnee homonală, care este provocată, așa cum îi spune și numele,  de fluctuațiile de hormoni.

Dacă în timpul pubertății, acneea hormonală apare adesea în zona T, la maturitate este mai prezentă în partea de jos a obrajilor și pe bărbie. Printre cauzele apariției sale se numără: sindromul ovarului polichistic, menopauza, creșterea nivelului de androgen. Femeile mature ar trebui să se concentreze pe o alimentație curată și echilibrată, care să includă grăsimi sănătoase, legume și fibre. În unele cazuri, însă, acest tip de acnee nu dispare cu una, cu două și de aceea vă recomandăm să mergeți la un medic.

Una dintre opțiunile de tratament, atunci când consultați un specialist, o reprezintă contraceptivele orale, dar care sunt interzise dacă sunteți fumătoare, aveți antecedente de cheaguri de sânge, hipertensiune arterială, ori cancer mamar. Tot specialiștii prescriu adesea medicamente care au efectul de scădere a nivelului hormonului masculin androgen. Un nivel prea crescut al acestui hormon poate crește producția de sebum. O altă opțiune pentru tratarea acneei hornonale o reprezintă retinoizii, care sunt derivați din vitamina A. În farmacii există o diversitate de produse care conțin retinoizi.

În cazurile ușoare  sau moderate de acnee hormonală,  puteți încerca și remediile naturiste. Poate cel mai eficient dintre acestea este uleiul din arbore de ceai (tea tree). Mai multe despre modalitățile prin care puteți trata nesuferitele coșuri, găsiți aici.

 

V-ar putea interesa și:

Acneea, o problemă chinuitoare. Luptă împotriva ei cu ajutorul remediilor naturale

Cum luptăm împotriva ridurilor? Natura ne ajută din nou!

 

 

 

Loading...