Frumuseţe

Coșuri rebele? Anihilați-le cu câteva remedii simple, la îndemâna oricui!

Cui nu i-a făcut ziua amară un coș rebel, apărut peste noapte? Cred că fiecare dintre noi ne-am confruntat cu această problemă și, culmea, deseori în zile importante, în care ne doream să arătăm fără cusur! Sigur că un coș nu e un capăt de lume, nici măcar două sau trei nu ar trebui să ne schimbe starea de spirit, însă de multe ori femeile au tendința să facă din țânțar armăsar. Oricum, ideea este să “nimicim” dușmanul cât mai repede, nu? Pentru asta, avem la îndemână câteva remedii simple, pe care în general le găsim chiar în bucătărie sau în dulăpiorul cu medicamente.

  1. Banala aspirină – este un leac eficient împotriva coșurilor. Zdrobiți o tabletă în puțină apă și faceți o pastă pe care o aplicați cu un bețișor pentru urechi pe coșul cu pricina. Aspirina conține acid salicilic, care stă la baza multor creme antiacnee. Țineți pasta pe față câteva minute, apoi clătiți cu apă călduță.
  2. Gheață. Puneți câteva bucățele de gheață din congelator într-un șervet foarte curat, apoi presați-l pe coș timp de un minut. Gheața are rolul de a reduce inflamația.
  3. Oțet de mere – amestecați o lingură de oțet de mere cu patru linguri de apă, apoi înmuiați un tampon de bumbac în lichidul obținut și aplicați pe față, atât pe coș, cât și în jurul lui.
  4. Zeamă de lămâie – lămâia conține acid ascorbic, care de asemenea, reduce inflamațiile. Tamponați-vă fața cu un șervețel înmuiat în zeama proaspăt stoarsă de la o lămâie și lăsați să acționeze toată noaptea.
  5. Bicarbonat de sodiu. Amestecați trei lingurițe de bicarbonat cu o linguriță de apă și aplicați pasta obținută pe față. Clătiți după 5 minute.
  6. Miere – este eficientă împotriva coșurilor, cu condiția să fie naturală și de cea mai bună calitate
  7. Castravete. Masați zona cu probleme cu o felie de castravete proaspăt tăiat. Feliile de castravete sunt eficiente și pentru ochii obosiți, cu cearcăne.
  8. Albuș de ou. Bateți bine albușul și aplicați spuma astfel obținută pe zona cu probleme. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi clătiți.

Dacă sunteți în concediu și chiar nu aveți la îndemână nimic din tot ce am enumerat mai sus, atunci nu vă rămâne decât să acoperiți seara coșul rebel cu…  pastă de dinți. Uneori funcționează!

Tu ştii ce mai face pasta de dinţi pentru tine? Întrebuințări inedite ale pastei de dinți.

Bicarbonatul de sodiu, miracolul din cămară

Loading...