Stil

Credeți că relația voastră va trece proba timpului? Iată care este, potrivit unui studiu, secretul unei căsnicii durabile

Atunci când doi oameni  decid să își unească destinele, fiecare dintre ei este convins că vor fi împreună pentru totdeauna. Din păcate, nu toate căsniciile trec proba timpului.  Ba chiar am putea spune că, potrivit ultimelor statistici la nivel mondial, mai mult de jumătate dintre ele se destramă. Poate că mulți au confundat iubirea cu atracția fizică, poate au descoperit pe parcurs că nu au atât de multe lucruri în comun, alte relații sunt afectate de infidelitate, sau de o traumă serioasă care distruge cuplul s.a.m.d.

Dar să vedem care este secretul acelor căsnicii care reușesc să sfideze toate problemele și ispitele.  Cercetătorii Institutului The Gottman din Seattle pretind că l-au descoperit!

Ei spun că longevitatea cuplului se poate atinge atunci când partenerii sunt mereu respectuoși și amabili unul cu celălalt. Atunci când îi arăți soțului sau soției încredere, când îi demonstrezi că îi vrei doar binele, că îl sprijini necondiționat ca să-și atingă visurile, când nu vrei altceva decât să îl faci fericit, ai toate șansele să îți salvezi căsnicia de la dezastru.

Un alt ingredient esențial pentru iubirea de lungă durată este… recunoștința. Cei care se simt apreciați de soț/soție se vor simți mai implicați în căsnicia lor și vor avea o perspectivă pozitivă asupra acesteia.

În cele din urmă, luarea deciziilor de comun acord și împărțirea echitabilă a responsabilităților zilnice  vor asigura, de asemenea, un parteneriat îndelungat și satisfăcător.

Ce vor bărbații? De la o femeie, firește! Află cum arată pentru ei partenera ideală

Căsnicia ta pare că a ajuns pe nisipuri mișcătoare? Iată 7 semne care îți arată că te îndrepți către divorț

De ce înșeală cine înșeală? 6 motive care pot duce la infidelitate

 

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.