Food&Drinks

Credeți în efectul alimentelor afrodisiace? Iată o listă cu câteva astfel de “miracole”

Oare alimentele așa zis afrodisiace chiar au vreun efect?  Unele studii au demonstrat că da, însă până la urmă depinde de fiecare organism cum reacționează. Cert este că nu strică să fie încercate, mai ales că toate sunt benefice pentru organism. Iată, așadar, o listă cu câteva alimente pe care ar trebui să le consumați (sau să i le dați partenerului să le consume) în acele momente când aveți de gând să vă bucurați de o partidă excelentă de sex.

Ardeii chili. Cu aspectul și culoarea lor, nu este de mirare că sunt considerați un siombol al iubirii și al pasiunii. Dar există și o susținere științifică pentru reputația lor: ardeii chili stimulează endorfinele, accelerează ritmul cardiac și stimulează transpirația.

Avocado – iată că pe lângă multe alte beneficii pe care acest fruct le are pentru sănătate, ar avea și o reputație… afrodisiacă. Cercetătorii susțin că nivelul ridicat de vitamina E al fructelor ar putea ajuta la menținerea “scânteii” în viața sexuală.

Ciocolata. Nu mai e nevoie de niciun studiu ca să ne convingem că ciocolata ne produce plăcere, dar se spune că versiunea neagră a acestui aliment ar ridica nivelul de dopamină.

Bananele – conțin bromelaină, o enzimă despre care Dr. Oz susține că ar declanșa producția de testosteron, iar conținutul ridicat de potasiu și vitamina B ridică nivelul de energie al organismului. Așadar, dați-i partenerului să mănânce niște banane în serile când simțiți nevoia de sex.

Mierea de albine. Pe lângă multe ale proprietăți pe care le are, mierea ajută la reglarea nivelurilor de estrogen și testosteron.

Pepene roșu. Dacă e să credem anumite păreri, consumul acestui fruct ar avea efectul unei tablete de Viagra pentru corp, deoarece relaxează vasele de sânge și îmbunătățește circulația.

Ulei de măsline. De secole, măslinele și uleiul obținut din ele, au fost folosite pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Grecii ar fi în stare să jure că bărbații care le consumă sunt mult mai virili. Uleiul de măsline este o sursă bună de grăsimi mononesaturate și polinesaturate, care sunt esențiale pentru o inimă sanatoasă, fluxul de sânge și producția de hormoni.

Rodii. Acestea sunt, la rândul lor, bogate în antioxidanți, care susțin fluxul sanguin. De asemenea, un studiu efectuat în California a arătat că sucul de rodie ar ajuta la tratarea disfuncțiilor erectile.

Sexul – important pentru relație, dar și pentru sănătate!

Bolile de care poţi scăpa făcând SEX. E incredibil!

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.