Actual

Criză după criză! Ce semnal de alarmă trage O.N.U.

Nici nu s-a încheiat pandemia de coronavirus, care continuă să facă mii de victime la nivel global, că Organizația Națiunilor Unite ne avertizează în legătură cu următoarea criză cu care ne vom confrunta: cea alimentară!

Antonio Guterres, secretarul general al O.N.U. spune că, dacă nu se va face nimic pentru atenuarea efectelor pandemiei, omenirea se va confrunta și cu criza alimentară, transmite Agerpres.

„Sistemele noastre alimentare nu mai funcţionează şi pandemia de COVID-19 agravează situaţia”, a estimat Guterres într-un comunicat care a însoţit un studiu al O.N.U, reamintind că în prezent „peste 820 de milioane de persoane nu mănâncă suficient”.

„Circa 144 de milioane de copii mai mici de cinci ani suferă de o întârziere de creştere, respectiv mai mult de un copil din cinci în lume. În acest an, 49 de milioane de persoane suplimentare ar putea cădea în sărăcie extremă din cauza crizei provocate de pandemie”, a avertizat el.

Antonio Guterres solicită o protecţie pentru lucrătorii din sistemul alimentar, menţinerea ajutorului umanitar şi consolidarea susţinerii pentru industria alimentară şi schimburile comerciale,  pentru a evita întreruperea lanţurilor de distribuţie.

 

V-ar putea interesa și:

Coronavirus – câți oameni ar fi murit de COVID-19 dacă nu ar fi fost impuse măsurile de restricție? Ce spun oamenii de știință

 

loading...
----------------------
Loading...