Sănătate

Cu apă, sau fără apă? Voi cum vă luați medicamentele, sau vitaminele? Iată ce spun doctorii despre asta

Am întâlnit o mulțime de persoane care luau pilule contra durerii de cap „din zbor”,  ba chiar se lăudau cu capacitatea lor de a înghiți medicamente fără lichide.  Fiecare dintre noi a făcut asta, la un moment dat, fie din grabă, fie pentru că nu exista  nimic de băut la îndemână. Medicii spun, însă, că acest obicei poate fi periculos pentru sănătate.

Administrarea unei pilule cu multă apă este importantă nu numai pentru că ușurează înghițirea,  ci și pentru că ajută la prevenirea blocării ei în esofag, lucru care poate provoca mai mult decât un simplu disconfort. Unele medicamente care rămân blocate în esofag pot provoca iritații, sau inflamații. De asemenea, lipsa lichidului poate avea drept consecințe arsurile în stomac și durerile toracice, iar în timp, poate duce chiar la ulcerații greu de tratat!  Este posibil ca aceste simptome neplăcute să nu apară imediat, iar ulterior să nu mai faceți legătura cu administrarea medicamentului și să credeți că problemele v-au fost provocate de cine știe ce virus.

Cel mai adesea, oamenii obișnuiesc să ia fără apă medicamentele care atenuează durerile, însă unele studii au arătat că acestea se numără printre cele mai susceptibile să provoace neplăcerile enumerate mai sus.

Un alt aspect important, ne atenționează specialiștii, este poziția pe care o adoptăm când luăm pilulele. Recomandarea este să stăm în picioare și să evităm administrarea medicamentelor de orice tip cu cel puțin 15 minute înainte de a merge la culcare. De asemenea, ele trebuie înghițite cu multă apă (cel puțin un pahar!).

 

V-ar putea interesa și:

Ce sunt fitoestrogenii și în ce alimente îi putem găsi. Simptomele deficitului de estrogen

Aproape totul despre bufeuri – ce sunt, pericolul la care ne expun și cum putem scăpa de ele

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.