Sănătate

Cu ce ne putem confrunta atunci când nu se foloseşte aparatură de laborator de calitate?

Se poate spune că în aceste spații sterile, curate și clare și anume laboratoarele, se întâmplă minuni. Totalitatea reacțiilor și testelor ce au loc în incinta lor se caracterizează prin precizie, acuratețe și ațentie deplină, asta în cazul în care aparatura folosită prezintă certificarea calității.

Sunt numeroase cazurile în care este folosită aparatura de slabă calitate în cadrul laboratoarelor, iar rezultatele obținute sunt aşadar cu o marjă de eroare extrem de mare. Mai pe scurt, laboratoarele ce nu folosesc aparatură de calitate realizează o mulțime de operațiuni și teste în zadar. Bineînțeles, orice eroare se poate corecta conform tabelului de corecții în cauză, însă acest lucru necesită timp.

Balanțele analitice și importanța calității lor

Balanțele analitice, de precizie, electronice și așa mai departe sunt cele care ne ajută pe noi să lucrăm de fiecare dată doar cu cantități exacte de substanță. Calitatea lor, testarea lor la anumite intervale de timp este mai mult decât necesară pentru a lucra de fiecare dată doar sub semnul preciziei.

De exemplu, o balanță care nu prezintă calitatea mult dorită ne va consuma din timp, în primul rând, pentru că va avea nevoie de mai multe secunde pentru a se calibra. O calibrare nu trebuie să dureze mai mult de 3,5 s, iar balanțele disponibile pe www.precisa.ro demonstrează acest lucru.

Totodată, marja de eroare nu trebuie să depășească 0,1 mg. În caz contrar, balanța respectivă fie necesită o verificare, fie nu poate oferi cântăriri mai precise de atât. Totalitatea erorilor de cântărire, dar și timpul prea îndelungat acordat calibrării, stabilizării balanței, încetinesc vizibil totalitea operațiunilor aflate la ordinea zilei dintr-un laborator.

Efectele negative ale folosirii unei hote chimice cu filtru de cărbune necalitativă

Hotele chimice cu filtre de cărbune sunt cele care pot filtra orice fel de substanțe chimice, însă nu și cele explozibile. Acuratețea și precizia sunt cărțile de vizită și ale acestui dispozitiv, nu doar a balanțelor. Problemele care pot apărea la nivelul operațiunilor desfășurate cu ajutorul unei hote cu filtru de cărbune de calitate mai slabă sunt numeroase și se referă, în primul rând, la performanțele ventilatorului. De exemplu, hotele de acest fel disponibile pe precisa.ro au un ventilator ce poate aerisi 0,47 metri cubi într-o secundă – un timp optim, mai mult decât necesar.

Dacă ventilaţia depășește deja această valoare, persoana care folosește hota ar trebui să își pună câteva semne de întrebare despre cât de eficientă este aceasta. Totodată, nivelul de zgomot pe care îl creează nu ar trebui să depășească 55 dB, iar temporizatorul nu ar trebui să dea erori nici atunci când trebuie să țină evidența a mai multor ore de funcționare simultan.

Precisa.ro este un nume tot mai renumit pe piața de profil pentru numeroasele aparate de laborator pe care le pune la dispoziția celor interesați. Calitatea lor este incontestabilă, deci marjele de eroare sunt optime  – nu mai trebuie să se adauge corecții de erori fiecărei operațiuni desfășurate.

Pentru și mai multe detalii, dar și pentru a achiziționa aparatură de laborator sub certificarea calității aparte, cei interesați sunt invitați să acceseze precisa.ro.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.