Stil

Cum arată „harta fericirii” pe glob. Evident, România nu figurează în topul celor mai fericite națiuni

Potrivit  unui raport realizat la nivel mondial, Norvegia ocupă, în 2017,  primul loc în topul celor mai fericite țări de pe glob. De altfel, se pare că fericirea este o constantă în țările nordice, în general, deoarece pe locurile următoare se situează Danemarca, Islanda, Elveția și Finlanda. Raportul evaluează nu numai nivelul fericirii individuale, ci și fericirea socială.

Autorii raportului au reușit să stabilească faptul că fericirea unei națiuni depinde de aspecte precum nivelul educațional, veniturile și stilul  de viață. Cum România stă foarte prost la toate aceste capitole, nu este de mirare că locuitorii săi sunt oameni triști, frustrați și needucați.

Prima oară, acest raport s-a făcut în 2012,  devenind apoi tot mai apreciat de diferite guverne și organizații.

Dezvoltarea economică a țării, stabilitatea politică, sprijinul social, libertatea de a lua decizii, generozitatea compatrioților, sunt doar câteva dintre aspectele despre care trebuie să vorbească subiecții intervievați. Bineînțeles că accesul la sistemul de sănătate și speranța de viață au fost criterii la fel de importante în alcătuirea “hărții fericirii”. O altă chestiune, atât de populară în vremurile noastre, este percepția corupției.

Așadar, după ce au analizat cu atenție toate aceste aspecte, autorii raportului au dat publicității topul celor mai fericite țări de pe glob în 2017, care arată așa:

 

 1. Norvegia
 2. Danemarca
 3. Islanda
 4. Elveția
 5. Finlanda
 6. Olanda
 7. Canada
 8. Noua Zeelandă
 9. Australia
 10. Suedia
 11. Israel
 12. Costa Rica
 13. Austria
 14. Statele Unite ale Americii
 15. Irlanda

… România se afla abia pe locul al 57-lea, după ce a urcat în acest an 14 locuri în clasament. Topul este realizat în 155 de ţări.

V-ar putea interesa și:

Ai grijă de fericirea ta! Uneori anxietatea sau depresia sunt provocate de lucruri mărunte, la care nu te gândești niciodată

Cum poți chema fericirea în viața ta? – Sfaturi despre cum poți fi mai fericit

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.