Stil

Cum arată o relație adevărată? 7 obiective pe care trebuie să le urmărești ca să ai o astfel de relație

Fiecare persoană din anturajul nostru și nu numai, are câte o părere despre felul cum ar trebui să arate o relație adevărată. De regulă, oamenii sunt influențați de religie, nivelul cultural pe care îl au, sau de modul în care au fost crescuți.  Unii cred în continuare în supremația bărbatului, alții, dimpotrivă, sunt de părere că femeia este motorul care face să funcționeze o relație. Pe de altă parte, suntem bombardați zilnic cu mii de imagini, postate pe Facebook sau Instagram, în care ni se prezintă modele de cupluri ideale, chiar dacă acestea nu au nicio legătură cu realitatea.

De ce iubim cuplurile „false”

Admirăm imaginile prezentate în social media și avem tendința să credem că persoanele respective chiar și-au întâlnit sufletul pereche, iar viața lor este numai lapte și miere. Ne dorim și noi o astfel de relație, însă, așa cum nu tot ce zboară se mănâncă, tot așa, nu tot ce ne este prezentat ca fiind perfect, trebuie crezut. Cel mai bine ar fi să nu căutați modele, ci să vă concentrați pe realitatea voastră și pe ceea ce trebuie să urmăriți, ca să vă îmbunătățiți relația:

  1. Sinceritate, chiar dacă uneori, aceasta poate fi chiar brutală. Dacă vă doriți o relație autentică, atunci trebuie să fiți sincere până la capăt cu partenerul vostru, chiar dacă asta ar putea să-l supere pe moment. Trageți-l de mânecă, arătați-i unde a greșit și cum v-ar plăcea să se comporte. De asemenea,  nu păstrați față de el nici măcar acele secrete mici pe care le considerați lipsite de importanță. Cu timpul, acestea se pot transforma în minciuni mari, care vă pot periclita relația.
  2. Încredere. Fără încredere, nici nu se pune problema să aveți o relație adevărată. Nu vreți să vă petreceți viața chinuită de suspiciuni și nici nu vă face plăcere gelozia lui excesivă, nu?
  3. Comunicare fără limite. Să puteți vorbi fără opreliști despre tot ceea ce contează pentru voi, este cu adevărat important într-o relație. Cînd ai o astfel de comunicare deschisă cu partenerul tău, legătura voastră va deveni mult mai profundă.
  4. Fiți voi înșivă. Poate acest lucru este cel mai important atunci când vrei să clădești o relație reală și puternică. Să ai mereu libertatea de a fi tu, fără să joci un rol, fără să vrei să pari altfel, să te simți liberă să te exprimi cum și când vrei. De pildă, dacă ești genul de persoană care plânge la filme, să simți că în fața partenerului tău nu trebuie să îți asunzi slăbiciunea.
  5. Să nu te deranjeze timpul pe care îl petreceți separat. Niciun cuplu  nu petrece fiecare moment al zilei împreună. Ca să fim sinceri, cei doi ar ajunge, în timp, să se ucidă, dacă s-ar întâmpla așa! Trebuie să învățați să-i oferiți partenerului libertate și să vă bucurați, de asemenea, de timpul pe care îl alocați doar pentru voi.
  6. Puterea de a te sacrifica pentru celălalt. Nu totdeauna trebuie să îi pretindeți partenerului să fie conectat la tot ceea ce faceți. Trebuie să înțelegeți dacă într-o seară, el preferă să se uite la un meci și nu la filmul vostru preferat. Trebuie să vă intereseze fericirea celuilalt, chiar dacă acest lucru presupune să renunțați pe moment la ceva care vă place.
  7. Să simți că ești lângă cel mai bun prieten al tău. Sigur că sexul și atracția fizică sunt foarte importante, însă stabilirea unei relații de prietenie profundă între parteneri este la fel de importantă. Cel mai bun prieten este acea persoană pe care știi că te poți baza, căruia îi poți destăinui cele mai ascunse gânduri, care nu te judecă niciodată și care îți vrea binele necondiționat.

Dacă ai întâlnit persoana lângă care ai reușit să atingi toate obiectivele enumerate mai sus, atunci, poți spune că ți-ai cunoscut sufletul pereche!

V-ar putea inresa și:

Vrei să fii iubită și apreciată de cei din jurul tău? Află ce trebuie să faci pentru asta

Șapte greșeli frecvente pe care le fac femeile, pe măsură ce îmbătrânesc

loading...
----------------------
Loading...