Sănătate

Cum ne afectează sărbătorile de iarnă sănătatea ficatului și ce putem face pentru a-l ajuta să se regenereze

Decembrie este o lună plină de viață și bucurie pentru suflet, dar una extrem de dură cu ficatul nostru.

Alcool, grăsimi, dulciuri, pe deasupra și în cantități industriale – toate au trebuit prelucrate de-a valma de acest organ, despre care putem spune, fără urmă de îndoială, că a avut cea mai aglomerată perioadă din an. În multe dintre cazuri, el nu a mai reușit să facă față la uriașul volum de alimente pe care le ingerează un om în perioada sărbătorilor de iarnă și așa se face că am auzit de sute de cazuri de persoane care și-au petrecut Crăciunul sau Revelionul la urgențe.

Dar, chiar și în cazurile mai fericite, ficatul bombardat de atâtea toxine poate fi afectat pe termen lung. Vestea bună este că acest organ are puterea de a se regenera. O modalitate foarte simplă este să beți suc de sfeclă. De asemenea, dacă țineți la sănătatea voastră și vreți ca ficatul vostru să-și revină de pe urma exceselor culinare, atunci oferiți-i o pauză de măcar o lună,  în care să vă abțineți de la alcool, mâncare foarte grasă sau prăjeli. Specialiștii spun că și curele de slăbire vă pot ajuta în acest sens, iar studiile au arătat că pierderea a doar 5% din greutatea voastră actuală poate reduce grăsimea din ficat cu până la  30%. Ideal ar fi ca în această lună de abstinență, pe lângă sucul de sfeclă, să consumați ceai de păpădie, spanac, salată verde, varză, conopidă, ardei gras, pătrunjel, morcovi, oregano și ginseng – alimente care, de asemenea, au un rol benefic în funcționarea acestui organ și care ajută la regenerarea lui.

 

V-ar putea interesa și:

Sfecla – Leguma miraculoasă pentru inima și ficat.

Cum să pierzi kilogramele în plus acumulate de sărbători

 

Loading...