Frumuseţe

Cum ne alegem anticearcănul sau corectorul potrivit

Când vine vorba de machiaj, anticearcănul și corectorul sunt mai importante chiar decât fondul de ten. Cu ajutorul acestora poți ascunde ușor orice imperfecțiune a feței – pete de roșeață, coșuri, cearcăne, etc. Tocmai de aceea, aceste produse nu ar trebui să vă lipsească din trusa de make-up. Alegerea lor este, însă, destul de dificilă uneori, deoarece periodic sutele de firme de cosmetice de pe piață scot produse noi, în mii de nuanțe.

Cum alegeți culoarea anticearcănului? Ei bine, specialiștii recomandă să armonizați nuanța acestui produs cu cea a fondului de ten. Dacă doriți un efect natural, atunci anticearcănul trebuie să fie cu doar un ton mai deschis decât fondul de ten,  iar dacă vreți să iluminați mai mult zona de sub ochi, atunci puteți opta pentru un produs cu două nuanțe mai deschise. În principiu, un corector cu nuanță de piersică sau somon funcționează foarte bine pentru acoperirea cearcănelor, în timp ce unul galben atenuează cu brio petele de roșeață și coșurile.

Cum alegeți consistența anticearcănului?  Asta depinde, firește, de ceea ce vă doriți și de vârsta pe care o aveți. Produsele tip cremă vă vor oferi o acoperire mai bună decât cele lichide, dar s-ar putea să se adune în liniile fine.  Cât despre aplicare, este mai bine să folosiți produsul gradual, adăugând doar dacă mai aveți nevoie și tapotând ușor ca să intre în piele,  cu un burețel special, sau o pensulă, ori chiar cu buricele degetelor. Ideea este să folosiți anticearcăn și/sau corector acolo unde sunt probleme și evitați întinderea produsului pe toată fața, dacă nu vreți să arate ca o mască.

Folosiți corector doar dacă aveți cearcăne foarte pronunțate (și atunci îl aplicați sub anticearcăn), sau dacă aveți probleme serioase cu tenul; altfel, rezumați-vă doar la anticearcăn. Prea multe straturi de produse aplicate pe piele o vor încărca, iar efectul va fi de îmbătrânire. Cât despre fixarea anticearcănului, puteți fie folosi o pudră translucidă foarte ușoară, fie un spray de fixare pe care îl aplicați cu peria sau cu burețelul.

 

V-ar putea interesa și:

Ai avut o noapte grea? Iată câteva trucuri ca să arăți și să te simți cât mai trează dimineața

6 măști naturale pentru ten, care conțin doar 2 ingrediente. Mai simplu de atât nu se poate!

 

Loading...