Sănătate

Cum ne revenim după excesele făcute de sărbători

Trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi întrece mai mult, sau mai puțin măsura, în perioada sărbătorilor. Gătim mult mai mult decât mâncăm, mâncăm mult mai mult decât avem nevoie, exagerăm uneori cu alcoolul, cu dulciurile, cu țigările, cu nopțile nedormite, ș.a.m.d. Multe persoane se aleg cu indigestii, sau chiar cu intoxicații alimentare, dar chiar și cele care nu au exagerat foarte mult, tot simt unele neplăceri – dureri de cap, stări de oboseală și indispoziție, sau lipsă de energie. Luăm în greutate, bombardăm organismul cu toxine, dar ce este de făcut să ne revenim cât mai repede?

  1. Detoxifierea. Este foarte important ca, odată ce sărbătorile au trecut, să schimbăm macazul când vine vorba de alimentație. Cine poate, ar trebui să țină o cură de detoxifiere de câteva zile, în care să consume doar sucuri de fructe și legume. Chiar și persoanele care nu sunt în stare să se înhame la așa ceva, tot ar trebui să-și revizuiască obiceiurile alimentare, să mănânce mai puțină carne, iar aceasta să fie gătită simlu, la grătar, și mult mai multe legume. Porțiile de mâncare trebuie reduse și ele considerabil. De asemenea, ar fi indicat să consumăm multe ceaiuri din plante, mai ales acelea care au proprietăți diuretice și detoxifiante.
  2. Hidratarea. Imediat după sărbători, trebuie să avem grijă să bem foarte multă apă și, așa cum spuneam înainte, ceaiuri din plante. Acestea ne vor ajuta să eliminăm toxinele din organism, dar și țesutul adipos care s-a depus în zilele de excese culinare. Cât despre alcool, de care am cam abuzat, acesta ar trebui tăiat complet de pe listă, o bună perioadă de timp. O alternativă la ceaiuri, sau apă plată, poate fi limonada, preparată acasă, cu o linguriță de miere. Lămâile au și ele un rol important în curățarea organismului de toxine.
  3. Mișcarea. Revenirea la silueta dinainte de sărbători nu este posibilă și fără puțin efort fizic. Vremea a devenit extrem de prietenoasă, așa că profitați ca, pe lângă alimentația sănătoasă și o bună hidratare, să ieșiți în natură și să faceți sport.

V-ar putea interesa și:

Superaliment pentru detoxifiere – Păstura (sau pâinea albinelor)

Slăbiți și purificați-vă organismul cu o cură de detoxifiere de trei zile!

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.