Actual

Cum profită bogaţii planetei de pe urma coronavirusului. Au cheltuit peste 1 miliard de dolari

Cei mai bogaţi oameni din lume au cumpărat acţiuni de sute de milioane de dolari, profitând de minimul istoric cauzat de coronavirus.

Unii dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii au cheltuit peste 1 miliard de dolari pe acţiuni în ultima perioadă, în companii afectate grav de COVID-19, scrie Bloomberg, preluat de Mediafax.

Warren Buffett a pariat pe revenirea liniilor aeriene şi şi-a mărit pachetul de acţiuni la Delta Air Lines. Investitorul Carl Icahn a cumpărat acţiuni la Hertz Global Holldings si Newell Brandss, în timp ce Tetra Laval a pariat 317 milioane de dolari în acţiunile International Flavors & Fragrances.

Daca ai bani, acum e momentul să investeşti în acţiuni, scrie Bloomberg. Multe companii aeriene sau operatori de mall-uri şi-au pierdut mai mult de jumătate din valoare în ultimele săptămâni. Investitorii se bazează pe faptul că virusul va fi învins, iar afacerile îşi vor relua activitatea la normal. Lupta autorităţilor cu virusul mortal este vitală însă.

„E chilipirul secolului, dacă administrăm criza corect”, spune Bill Ackman, spune fondatorul Pershing Square Capital Management.

Miliardarul Barry Sternlicht a somat autorităţile americane să ajute industria serviciilor, grav afectată de coronavirus. „Suntem în al treilea război mondial pentru 90 de zile, nu pentru un deceniu”, a spus Sternlicht la Bloomberg TV. A doua zi a cumpărat acţiuni în valoare de 2 milioane de dolari la Starwood, cea mai mare companie de investiţii în ipoteci imobiliare.