Diete

Cum puteți slăbi rapid cu o dietă bazată preponderent pe proteine și fructe

Preocuparea omului modern de a se simți și arăta cât mai bine, de a-și păstra greutatea în limite normale și de a-și întări masa musculară, face ca „pe piață” să apară tot felul de noi diete. Indiferent ce principii popularizează acestea, toate au la bază restricția calorică, pentru că slăbirea este, până la urmă, matematică simplă. La fel de important, însă, ca număratul caloriilor este și alegerea alimentelor de calitate, care să ne ofere toți nutrienții de care avem nevoie, dar să ne ajute, totodată, să ardem depozitele nedorite de grăsime. Dieta pe care v-o prezentăm astăzi susține că îndeplinește aceste criterii. Proteinele ajută la construirea masei musculare, iar fructele și legumele oferă energie, vitamine, minerale și sunt bogate în fibre. Ei bine, dacă vă hotărâți să alegeți dieta bazată pe proteine și fructe, iată ce alimente sunt indicate:

  • proteine – se recomandă consumul de carne slabă de pui, curcan și pește (somon, ton, păstrăv și macrou),  ouă (dar nu în exces)
  • fructe – consumați în special caise, piersici, pepene roșu, mandarine, struguri, cireșe, grapefruit și banane. Acestea pot fi consumate ca gustare între mese, la cel puțin două ore distanță de acestea.

Firește că din nicio dietă sănătoasă nu trebuie să lipsească legumele, care vor fi garnitura ideală pentru proteine. Aici aveți liber să alegeți ce vă place, dar evitați, totuși, amidonoasele.

Recomandarea noastră este să vă alcăutuiți meniurile zilnice după bunul vostru plac, dar să aveți grijă ca nicio masă să nu depășească 350 de calorii. Trei mese pe zi și două gustări de 100-150 de calorii ar trebui să vă fie suficiente, mai ales dacă vreți să slăbiți cât mai rapid. Iar pentru ca rezultatele să fie și mai vizibile într-un timp scurt, atunci faceți neapărat și mișcare fizică. Iar la acest capitol recomandăm alternarea exercițiilor cardio cu antrenamentele cu greutăți, care vă ajută atât la întărirea masei musculare, cât și la impulsionarea metabolismului.

Iar acum, că am vorbit despre CE trebuie să faceți ca să slăbiți, iată și CE SĂ NU FACEȚI, dacă vreți să aveți rezultate:

  • nu mâncați cartofi prăjiți, sau chipsuri
  • nu consumați băuturi carbogazoase, mai ales dacă sunt pline de zahăr și nu vă recomandăm nici sucurile naturale. Mai bine beți apă și ceaiuri neîndulcite, iar fructele le mâncați ca atare.
  • nu consumați produse din făină albă și nici produse procesate. În perioada în care vreți să slăbiți, puteți să mâncați, dar cu mare zgârcenie, cereale inegrale.

 

V-ar putea interesa și:

Câteva recomandări pentru persoanele care vor să urmeze o dietă bogată în proteine

Antrenamente cardio, sau HIIT? Care sunt mai eficiente?

 

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.