Actual

Cum răspunde Bill Gates acuzațiilor care i se aduc de către adepții teoriilor conspirației

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft, a devenit unul dintre cele mai controversate personaje în era pandemiei. Odată ce au luat amploare teoriile  despre o conspirație la nivel global (Oculta Mondială), care vrea să ne controleze prin intermediul unor cipuri aflate în vaccinul anti-COVID,  omul de afaceri s-a văzut ținta unui val uriaș de ură. Dar de ce l-au ales oamenii tocmai pe el ca personaj central al acestor teorii? Ei bine, pentru faptul că în urmă cu câțiva ani ar fi „prezis” pandemia de coronavirus!  „Lucrul care ar omorî peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii cel mai probabil ar fi un virus foarte infecțios, nu un război. Nu rachete, ci microbi!”, spunea Gates la vremea aceea, în cadrul unei conferințe.

Evident, jurnaliștii au fost curioși să afle acum punctul de vedere al miliardarului, care își dispută, alături de China, rolul de „inamic public nr. 1”. Relaxat și zâmbitor, Gates a declarat într-un interviu recent că nu a făcut acea declarație pentru că ar fi știut ce se urma să se întâmple, ci ca să încurajeze guvernele să facă investiții în domeniul sănătății, mai ales că epidemii au mai fost și în trecut, deci nu este o amenințare nouă la adresa omenirii.  „Mulți oameni erau la fel de îngrijorați ca și mine. Am avut Zika, SARS, MERS, dar am avut noroc că aceste virusuri nu se transmiteau așa ușor, nu erau infecții respiratorii!”

Pe principiul „câinii latră, caravana trece”, Bill Gates sprijină realizarea cât mai rapidă a unui vaccin împotriva coronavirsului.  Fundația pe care o conduce a donat 388 de milioane de dolari pentru o cercetare în acest sens, iar acum, vaccinul respectiv va intra în faza de testare pe oameni, mai exact pe 130 de de voluntari australieni.

 

V-ar putea interesa și:

De ce devin unii oameni adepți ai teoriilor conspirației? Iată ce spun psihologii

 

loading...
----------------------
Loading...