Stil

Cum să dați timpul înapoi. 7 moduri prin care să vă simțiți și să arătați mai tinere

Înaintarea în vârstă este, din păcate, un proces care nu ocolește pe nimeni, însă depinde de fiecare dintre noi cum gestionăm povara vărstei. Vrem să arătăm mai bătrâni decât suntem, să ne luptăm cu boala și cu degradarea fizică, sau alegem să facem tot ce ne stă în putință să înfruntăm anii cu seninătate și să ne umplem fiecare zi cu bună dispoziție?  Vă sugerăm câteva metode prin care puteți să savurați din plin și anii maturității și prin care să vă prelungiți viața, să vă simțiți și să arătați mai tinere:

  • Cultivați-vă un cerc de prieteni și petreceți destul timp alături de ei. Este foarte important pentru starea psihică să facem anumite activități, chiar dacă este vorba de o simplă plimbare, sau o ieșire la o cafea, cu alte persoane decât cele care ne înconjoară în mod obișnuit – colegi de serviciu, copii, soț, ori alte rude.
  • Optați pentru activități creative. Nu este niciodată prea târziu să vă înscrieți la un curs de artă, să învățați să pictați, sau să vă apucați de olărit, de pildă.  Faceți-vă timp să mergeți la teatru, la un film bun, la filarmonică, sau, de ce nu, la… karaoke, dacă vă chinuie talentul! Cu siguranță există lucruri care v-au plăcut mult cândva, dar nu ați găsit suficient timp pentru ele. Acum e momentul!
  • Învățați să vă machiați potrivit vârstei voastre. Iată o idee de curs la care vă puteți înscrie. Ideal ar fi să nu renunțați la machiaj, deoarece o față ternă și obosită o să vă facă să arătați mai în vârstă, dar nici să nu cădeți în extrema cealaltă. Machiajul excesiv vă poate, de asemenea, îmbătrâni, în schimb, accentuarea discretă a trăsăturilor va aduce pe chipul vostru luminozitate și prospețime.
  • Faceți mișcare fizică. Fie că vă plimbați o oră în fiecare zi, fie că vă apucați de un sport potrivit pentru vârsta voastră, este foarte important să vă antrenați inima, musculatura și… creierul. Activitatea fizică vă poate ține la distanță de o mulțime de boli și, în plus, vă va da un tonus special și un aer mult mai tineresc.
  • Nu fumați și nu consumați alcool în exces. Dacă aveți aceste vicii, este timpul să renunțați la ele cu orice preț, deoarece provoacă o mulțime de probleme de sănătate și îmbătrânesc prematur.
  • Îngrijiți-vă dantura. Dinții galbeni și pătați îmbătrânesc orice figură, în timp ce o dantură strălucitoare conferă un aspect tineresc chipului, așa că acordați o atenție specială acestui capitol.
  • Zâmbiți cât mai des. Este un lucru simplu și la îndemâna oricui, iar zâmbetul face ca orice față să pară mai tânără și mai frumoasă.

V-ar putea interesa și:

 

Ritualuri zilnice pentru buna ta dispoziție

Zece motive pentru care își doresc bărbaţii să se căsătorească

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.