Sănătate

Cum să foloseşti corect crema cu factor de protecţie solară

Deşi expunerea excesivă la soare are efecte negative asupra pielii, crema cu protecţie solară este esenţială pentru a ne proteja de efectele nocive ale razelor UV.

Cum este indicat să foloseşti corect crema cu factor de protecţie solară?

Iată şi câteva sfaturi pentru a diminua efectele negative ale expunerii prelungite la soare.

  1. Alege produse solare cu filtre fizice, cum sunt dioxidul de titan si oxidul de zinc. Acestea vor reflecta razele ultraviolete, actionand asemenea unei oglinzi. Spre deosebire de filtrele chimice, sunt mai sigure pentru piele pentru ca o feresc de aparitia petelor sau de iritatii.
  2. Alege SPF-ul in functie de timpul de expunere. In conditii de laborator 1SPF = 10 min,deci o crema cu factor 30 te va proteja 300 de minute, insa pentru siguranta scade din aceasta valoare 30%. Cifra rezultata te va proteja intocmai, numai pentru expunere intre orele recomandate de medicii dermatologi si aplicata in cantitatea mentionata pe produs.
  3. Nu aplica niciun alt produs peste crema cu factor de protectie solara, deoarece ii va diminua din puterea de protectie.
  4. Nu te expune direct la soare, deoarece posibilitatea de arsura creste cu 40%. Foloseste umbrela!
  5. Reaplica produsul de protectie solara, dupa ce ai indepartat orice reziduri ramase de la aplicarea precedenta.
  6. Foloseste un produs after sun. Chiar daca nu ti se pare necesar sa folosesti un produs dedicat, este mai bine sa o faci. Produsele de acest gen contin foarte multi antioxidanti, care contracareaza actiunea razelor ultraviolete.

sursa: csid.ro

loading...
----------------------
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.