Stil

Cum să înveți să ai mai multă încredere în tine, ca femeie ajunsă la vârsta maturității

Trecerea anilor, inevitabilă și crudă, poate ridica o mulțime de probleme, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos.  Pe lângă faptul că trebuie să facă față schimbărilor hormonale și apropierii de menopauză, femeile mai au de luptat, de cele mai multe ori, cu prejudecățile și răutățile celor din jur, care se grăbesc să le numească „bătrâne”, dar și cu demonii interiori. Pe măsură ce înaintează în vârstă, unele femei încep să se simtă neatractive (mai ales dacă iau în greutate, iar ridurile se înmulțesc, parcă, văzând cu ochii), neinteresante și nesigure pe ele. Nu le mai place cum le vin hainele, confruntarea cu oglinda devine o experiență tot mai traumatizantă, iar nefericirea pe care o simt în interior, își va pune, inevitabil, amprenta și pe exterior. Există, totuși, soluții, prin care o femeie poate să înfrunte mai ușor trecerea anilor și să își întărească încrederea în sine? Psihologii spun că există, însă e nevoie de o conștientizare profundă a problemelor și de un efort suplimentar pentru lucrul cu propriul „eu”. Iată câteva sugestii pe care le dau specialiștii despre cum poți să îți crești stima de sine, ca femeie matură:

  1. Îmbunătățește-ți încrederea în sine pe tot parcursul zilei. Spune-ți mereu, ca o mantră, atunci când prepari micul dejun, când ești la volan, sau în orice clipă în care rămâi singură, că ești o femeie plină de calități, iar vârsta nu este altceva decât o acumulare de experiențe care te-au făcut mai puternică. De asemenea, nu uita să stimulezi și încrederea altor oameni: fă-le complimente celor din jurul tău și zâmbește cât mai des. Cumva, aceste lucruri te vor face să te simți mai bine.
  2. Joacă teatru, până când vei  ajunge să crezi cu adevărat că ești o femeie minunată. De exemplu, atunci când intri într-o încăpere, fă-o ca și cum ai fi Marylin Monroe, chiar dacă în sinea ta simți o angoasă teribilă. Capul sus, umerii drepți și fii exact persoana care ți-ai dori să fii! Cu timpul, sentimentul de neîncredere va dispărea.
  3. Încearcă să te înconjori de oameni pozitivi. Ține-i la distanță pe răutăcioși, sau pe pesimiști. Decide ce persoane te fac să te simți bine, pe ce oameni te poți baza în vremuri grele.
  4. Învață mereu lucruri noi. Încearcă să părăsești zona ta de confort și să trăiești experiențe noi, care îți vor spori încrederea în tine. Poți să mergi la un curs de bucătărie, sau yoga, să înveți o limbă străină, sau să încerci să îți împlinești un vis din tinerețe, pentru care nu ai avut destul timp la vremea aceea.
  5. Îngrijește-te cât mai mult și îmbracă-te cât mai frumos. Nu ai idee cât de mult îți poate spori încrederea în tine o tunsoare nouă, sau o haină care îți place. Poartă accesorii, fii îndrăzneață, dă-te cu parfum și ieși din casă ca și cum ai fi perfect pregătită să cucerești lumea. Chiar dacă ți se pare că nicio haină nu mai arată grozav pe silueta ta cam rotunjoară, nu te lăsa: probează, până când vei fi mulțumită de imaginea ta din oglindă!
  6. Fă mișcare fizică și mănâncă sănătos. Poate trebuia să începem cu aceste două recomandări, pentru că sunt cele mai importante, în primul rând pentru sănătatea ta. Iar ca bonus, dacă faci sport și optezi pentru alegeri alimentare potrivite pentru vârsta pe care o ai, vei vedea că și aspectul tău fizic se va schimba în bine, iar asta chiar îți va crește stima de sine!

V-ar putea interesa și:

Lecțiile importante pe care le poți învăța după o despărțire

Cum recunoști un om inteligent atunci când îl întâlnești

 

loading...
----------------------
Loading...