Fitness

Cum să îți schimbi rutina zilnică de mișcare după 40 de ani. Află pe ce tipuri de exerciții trebuie să te concentrezi

Sigur că 40 de ani nu este un prag  pe care, dacă îl trecem, gata, suntem bătrâne.  Este normal ca și după această vârstă să vrem să avem corpuri cât mai suple și mai tonifiate, ba chiar putem să ne simțim mai puternice ca niciodată. Totuși, există unele probleme care apar odată cu înaintarea în vârstă, pe care le putem însă combate, din fericire,  prin anumite tipuri de exerciții, așa că trebuie să ne concentrăm mai mult asupra acestora.

  1. Îmbunătățește-ți flexibilitatea. Pe măsură ce îmbătrânim, mușchii și tendoanele noastre devin mai rigide, iar riscurile de a ne răni în timpul antrenamentelor crește.  Strechingul este una dintre tehnicile care nu trebuie să lipsească din rutinele de mișcare după 40 de ani. Flexibilitatea este esențială dacă vrem să rămânem active până la adânci bătrânețe. Iar strechingul este ceva ce putem face dimineața sau seara, în timp ne uităm la televizor.
  2. Folosiți-vă mușchii, sau altfel îi veți pierde! Speciaștii spun că între vârsta de 25 și 50 de ani, pierdem cam 10% din masa musculară. Apoi, în următorii 30 de ani, se pot pierde încă 45%!. Iar partea proastă este că, de obicei, mușchii pierduți sunt înlocuiți cu grăsime.  Dar nu trebuie să fie așa! Puteți preveni pierderea masei musculare prin antrenamente bine gândite. Nu trebuie să apelați la aparate sofisticate și greu de utilizat, care se găsesc în sălile de fitness;  genuflexiunile, flotările, săriturile (cu sau fără coardă), urcatul și coborâtul scărilor, pot fi foarte eficiente pentru antrenarea mușchilor.
  3. Îmbunătățiți-vă echilibrul! Din păcate, odată cu înaintarea în vârstă,  conexiunile neuromusculare care ne ajută să menținem poziția verticală a corpului încep să slăbească. Vestea bună este că practicând anumite tipuri de exerciții, precum Pilates, Taichi, Yoga, ne vom îmbunătăți simțitor stabilitatea corpului.

Dacă la toate acestea vom adăuga și o alimentație bazată în special pe legume, fructe și cereale integrale, vom fi veșnic tinere și sănătoase.

Trucuri care te ajută să te apuci de sport

Simplu și ieftin-exerciții cu coarda elastică. Video cu Vlad Ronea și Salak Hunor.

Loading...