Diete

Cum să mănânci sănătos, dar fără să te înfometezi

Sărbătorile pascale au trecut, iar poftele pe care ni le-am satisfăcut cu vârf și îndesat, au lăsat urme pe talia noastră. Nicio problemă,  le venim noi de hac! Multe femei care își doresc să slăbească cred, însă, că acest proces presupune înfometare, dar nu trebuie să fie deloc așa. Iată câteva reguli simple despre cum puteți mânca sănătos, fără să suferiți de foame:

Micul dejun

Acesta ar trebui să aibă cam 400 de calorii și să conțină cereale integrale, lactate degresate, fructe și nuci sau semințe.

Gustare

Aceasta ar trebui să aibă cam 100 de calorii și să conțină fructe, sau un iaurt, ori un pumn de nuci sau migdale. Dacă puteți să vă lipsiți de gustare și rezistați bine până la următoarea masă, puteți adăuga cele 100 de calorii la micul dejun, ori la prânz, ca să fie mai consistente.

Masa de prânz

Aceasta trebuie să aibă în jur de 400-500  de calorii, iar farfuria să arate astfel: jumătate trebuie umplută cu legume, 1/4 cu pește sau carne slabă, 1/4 cu carbohidrați cu absorbție lentă (orez brun, paste integrale, leguminoase, etc.)

Cina

Masa de seară (200-300 de calorii) trebuie să fie foarte ușoară și, ideal, ar trebuie servită cu 4 ore înainte de ora de culcare. Farfuria trebuie să fie umplută pe jumătate cu proteine, iar cealaltă jumătate cu legume. Trebuie să evitați carbohidrații și leguminoasele (fasole, linte, năut, etc.).

 

V-ar putea interesa și:

5 posibile motive pentru care mănânci prea mult

Dieta rapidă – sau cum să slăbești 5 kilograme în 7 zile

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.