Fitness

Cum să ne reapucăm de sport după o pauză mai lungă

Suntem oameni, nu roboți.  Cu siguranță că mulți dintre noi am trecut prin următoarele situații: ne-am apucat foarte hotărâți de o dietă, după care am cedat ispitelor culinare, sau ne-am făcut abonament la sală, iar după o vreme, nici măcar n-am mai dat pe acolo, ne-am întrerupt activitatea fizică din cauza unui concediu, a sărbătorilor, ș.a.m.d. Periodic ne facem planuri ambițioase, cu termene clare – vrem să slăbim, să ne tonifiem, să scăpăm de  grăsimea de pe abdomen, să încăpem în blugii din vara trecută, să arătăm grozav în costumul de baie cel nou. Ei bine, multe dintre aceste obiective rămân la stadiu de vorbe, în timp ce altele sunt abandonate pe drum.  Articolul de astăzi vrea să vă ofere câteva recomandări despre cum vă puteți reapuca de sport, după o pauză mai lungă.

  • Înainte de a trece la treabă, oricare ar fi aceea (jogging, sală, yoga, etc.), nu ar strica să vă faceți niște analize, ca să vedeți dacă totul e în regulă cu voi.
  • Începeți încetișor și creșteți treptat nivelul de efort. Dacă vă forțați să faceți prea multe genuflexiuni, sau să ridicați dintr-odată greutăți prea mari, nu faceți altceva decât să creșteți riscul de a vă accidenta. Mușchii trebuie reobișnuiți încet, încet cu efortul, chiar dacă sunteți nerăbdători să vedeți rezultate cât mai repede.
  • Neapărat obișnuiți-vă să introduceți strechingul în rutina voastră de mișcare. Mai întîi, faceți întinderile dintr-o poziție statică, apoi treceți la exerciții mai dinamice, pentru a pune sângele în mișcare. Streching-ul este cea mai bună modalitate de a vă crește performanța și de a reduce riscul de accidentări.
  • Sportul în doi este mai plăcut, așa că nu ar strica să convingeți un prieten sau o prietenă să vi se alăture atunci când v-ați decis să faceți mișcare
  • Ca să faceți antrenamentele cât mai plăcute cu putință, recurgeți la orice trucuri este nevoie – un playlist cu muzica voastră preferată, pe care să îl ascultați în timpul exercițiilor, un echipament de sport colorat, etc.

V-ar putea interesa și:

Sportul menține mintea ascuțită și îmbunătățește performanțele creierului, chiar și la vârste înaintate

Vrei o viață activă și sănătoasă? Urmează sfaturile lui Jillian Michaels, un guru al sportului din S.U.A.

loading...
----------------------
Loading...