Food&Drinks

Darurile primăverii – verdețurile de sezon, gustoase și pline de vitamine

Iarna a trecut, sărbătoarea Paștelui s-a dus și ea, așa că nu mai avem niciun motiv să mâncăm preparate grase, care ne cad greu la stomac, favorizează depunerile de grăsime și ne fac să cântărim mai mult decât ne-am dori. Primăvara este extrem de generoasă și ne oferă o mulțime de verdețuri cu un conținut scăzut de calorii, dar pline de vitamine și nutrienți esențiali pentru organism. Așadar, fuga la piață, unde puteți găsi pe tarabe:

  1. Lobodă. Este bogată în vitaminele E și K, ameliorează durerile abdominale și este un antitusiv eficient. O puteți consuma în salate, ciorbe, sau sote.
  2. Spanac. Este renumit pentru calitățile sale terapeutice. Conține fier, calciu, beta-caroten, magneziu, potasiu, vitamina B6 și vitamina C. Este extrem de util pentru detoxifierea organismului și, în plus, ne oferă multă energie. Se poate consuma sub formă de piure, în salate, ciorbe, sau adăugat în smoothie-uri.
  3. Urzici. Lor le-am dedicat un material special, în care evidențiem beneficiile pe care le aduc sănătății noastre, iar articolul îl puteți găsi  aici.
  4. Leurdă. Este o plantă cu un miros și gust pregnant de usturoi, foarte eficientă pentru hipertensiune arterială, arteroscleroză, diaree și constipație. O puteți adăuga la salate, sau o puteți consuma sub formă de suc.
  5. Ștevia. Este bogată în minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu, vitaminele B și C. Adăugați-o în salate, ciorbe, sau piureuri.
  6. Ceapa verde. Are un efect diuretic și depurativ și este considerată un antialergenic natural. Unele studii au demonstrat că gustoasa ceapă verde este eficientă în tratarea impotenței și a sterilității.
  7. Salata verde. Dacă doriți să slăbiți, este cea mai bună alegere – are puține calorii, este sățioasă, se combină bine cu absolut orice și, în plus, este bogată în acid folic, vitamina C, beta-caroten și potasiu.

V-ar putea interesa și:

Credeți în efectul alimentelor afrodisiace? Iată o listă cu câteva astfel de “miracole”

Opt alimente care combat insomniile

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.