Frumuseţe

De ce apar ridurile înainte de vreme? Obiceiuri care îți îmbătrânesc pielea prematur

Îmbătrânirea este un fenomen natural, pe care îl experimentăm cu toții într-o anumită etapă a vieții. Evident, ridurile sunt și ele normale după o anumită vârstă. Există, însă, cazuri când acestea apar mult mai devreme decât ar trebui, iar unele persoane descoperă că au un ten tot mai obosit și mai tern, care le face să pară mai în vârstă decât sunt, de fapt.  Pentru această situație pot fi de vină câteva obiceiuri nocive, la care ar trebui să renunțați:

  1. Consumul excesiv de alimente care produc inflamații. Unele uleiuri vegetale, margarina, carnea roșie, pâinea albă, zahărul, sau produsele procesate – se numără printre alimentele extrem de nocive pentru sănătatea pielii. Ele pot accelera procesele inflamatorii din organism, ceea ce duce la formarea ridurilor.
  2. Consumul excesiv de alcool. Se știe deja că alcoolul este un diuretic natural, așadar, cu cât bei mai mult, cu atât vei fi mai deshidrat/ă. De asemenea, el declanșează adeseori focare de rozacee și agravează liniile fine și acneea, lucruri care, evident, te vor face să pari mai în vârstă.
  3. Neglijarea pielii din jurul ochilor.  Aceasta este mult mai subțire decât restul țesutului de pe fața noastră și, tocmai de aceea, are nevoie de o îngrijire specială.  Multe femei omit, însă, acest lucru, iar consecința este apariția prematură a ceea ce numim „laba găștei”.
  4. Machiajul în exces, cu produse neadecvate tipului tău de piele. Fondurile de ten cu acoperire mare, pudra aplicată cu prea multă generozitate, te vor face să arăți îmbătrânită, pentru că vor accentua ridurile și porii dilatați.
  5. Fumatul. Nu ar trebui să surprindă pe nimeni că acest obicei nociv, care afectează în general starea de sănătate, este și cel care sapă brazde adânci în obraji. Nicotina din țigări determină îngustarea vaselor de sânge, ceea ce duce la deteriorarea circulației. Un aport de sânge mai slab înseamnă mai puține substanțe nutritive pentru piele.
  6. Săpunurile dure.  În mod normal, nici nu ar trebui să vă spălați vreodată pe față cu săpun, orice formulă ar avea acesta, pentru că distruge bariera de apărare a epidermei, lăsând tenul uscat, deshidratat și accentuănd liniile fine.
  7. Stresul. Nimic nu afectează mai mult organismul decât grijile și stările de anxietate. Stresul îmbătrânește creierul, crește tensiunea arterială, provoacă insomnii, iar toate acestea vă fac să arătați mai în vârstă.

V-ar putea interesa și:

Ridurile pot fi atenuate cu uleiuri esențiale. Soluţii mai ieftine decât multe creme de față

Trei suplimente alimentare esențiale pentru sănătatea și frumusețea pielii

loading...
----------------------
Loading...