Frumuseţe

De sărbători, despre machiajul sprâncenelor

Dacă în urmă cu câțiva nu li se acorda atât de multă importanță,  pensatul se făcea de regulă acasă, iar forma lor era lăsată mai mult la voia întâmplării și a inspirației de moment, acum sprâncenele au devenit… reginele fizionomiei. Și e normal să fie așa, mai ales că ele impun expresia feței și pot schimba enorm înfățișarea noastră.  Au apărut pe piață tot mai multe saloane specializate în stilizarea sprâncenelor, le putem redesena, tatua, putem folosi șabloane, săpun și tot felul de alte metode, astfel încât să obținem cele mai spectaculoase sprâncene, care să ne ajute să ne punem în evidență ochii și întregul machiaj. Sprâncenele sunt acum subiectul unor emisiuni la televizor, a sute de tutoriale pe Youtube; suntem îndemnate să le lăsăm să crească, să le purtăm cât mai groase, pentru că asta ne va șterge câțiva ani de pe chip, însă atunci când le modelăm, trebuie să urmăm câteva reguli de bază.sprancene

E absurd, de exemplu, sa nu ții cont de trăsăturile feței atunci când îți stilizezi sprâncenele. Ce îi stă bine Carei Delevigne nu o să i se potrivească  și  lui Charlize Theron. Bineînțeles, nici sprâncenele Marlenei Dietrich nu mai sunt la modă, însă trebuie să ținem cont de proporțiile feței și să nu exagerăm, chiar dacă acum se poartă sprâncenele aproape bărbătești. Pe o față mică, cu trăsături delicate, acestea vor arăta aproape grotesc! Cel mai bine ar fi să apelăm, măcar o dată, la ajutorul unui specialist, dar dacă, totuși, ne încăpățânăm să le stilizăm singure, trebuie să urmăm câțiva pași.

  1. Ca să afli punctul de pornire al sprâncenei, ține un creion vertical, sprijinit de partea laterală a nasului și marchează cu un creion alb locul unde acesta atinge osul frunții.
  2. Arcul sprâncenelor este foarte important, așa că plasează creionul în diagonală, tot de la baza nasului, până ajunge în dreptul părţii exterioare a irisului, în momentul în care priveşti înainte. Acela va fi punctul cel mai înalt al sprâncenei.
  3. Coada se determină înclinând creionul către colţul exterior al ochiului, la un unghi de 45 de grade.

figura1  Odată ajunse în acest punct, trebuie să țineți cont de alte reguli, în funcție de forma feței pe care o aveți. De exemplu, nu puteți avea sprâncene foarte arcuite la o fața extrem lungă, deoarece o va face să pară și mai lungă și nici sprâncene plate, tip asiatic,  la o față pătrată.  Iată sugestiile pentru fiecare tip de față:
Faţa ovală: Pentru o asemenea formă a feţei, poţi alege orice formă a sprâncenelor, însă nu exagera cu forma foarte arcuită a sprâncenelor.ovala

Faţa diamant: Ar fi ideal să alegi o formă arcuită sau rotunjită, pentru a îndulci trăsăturile.diamant

Faţa inimă: Poţi să îţi formezi o  imagine a sprâncenei perfecte astfel: Forma sprâncenelor rotunjită să formeze împreună cu barba o formă de inimă.inima

Faţa pătrată: Alege o formă rotunjită, uşor arcuită în formă de „S”.patrata

Faţa rotundă: Pentru a da lungime formei rotunde a feţei, alege forma arcuită a sprâncenelor.rotunda

Şi pentru că tot vorbeam mai devreme despre grosimea lor, sprâncenele foarte groase, care sunt la modă acum, se potrivesc acelor femei care au trăsături puternice, fruntea lată și ochi mari. Dacă, dimpotrivă, ai ochii mici și o față delicată, optează mai degrabă spre o grosime medie.sprancene-tatuate

Sprâncenele ne pot ajuta să corectăm și anumite defecte ale feței. De pildă, persoanele care au ochii apropiați, trebuie să le penseze, optând pentru un spațiu ceva mai mare între ele, iar cele cu ochii depărtați sau cu nasul mai lat,  vor alege sprâncene mai apropiate.

După ce ai stabilit ce formă ți se potrivește cel mai bine, ar fi indicat să o desenezi cu un creion alb și să pensezi doar acele fire de păr care depășesc marginile trasate, cu mare atenție, însă, să nu lași goluri inestetice.

Machiajul sprâncenelor

Se poate face cu mai multe tipuri de produse, în funcție de nevoile pe care le are fiecare. Cele care au fost binecuvântate cu sprâncene dese, pot folosi doar un rimel special, colorat sau incolor, care le va pieptăna și le va ține în formă întreaga zi.

Cele mai puțin norocoase, însă, își vor stiliza sprâncenele folosind creion, fard special (se poate folosi chiar și un fard de ochi într-o culoare potrivită), sau pomadă. Fiecare trebuie să aleagă produsul care i se potrivește cel mai bine și care arată cel mai natural. Există în comerț pensule speciale, care ne ajută să aplicăm aceste produse cu mare precizie.  Iată un exemplu de tutorial pentru machiajul sprâncenelor:

Există și proceduri speciale pentru cele care și-au pensat prea mult sprâncenele, care au suferit vreo boală sau un accident,  iar firele refuză să crească la loc, sau, pur și simplu, pentru femeile prea ocupate ca să piardă minute în plus în fiecare dimineață cu stilizarea sprâncenelor.  Una dintre acestea este tatuarea lor (inclusiv prin tehnica fir cu fir), care se realizează prin introducerea unor pigmenți speciali în straturile superioare ale pielii, unde rămân o anumită perioadă de timp, în general între 2 și 5 ani.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.