Timp Liber

De Valentine’s Day, trei schimbări simple pe care le putem facem pentru o relație fericită

Pornim de la premiza că îți iubești partenerul, însă, chiar dacă relația voastră este puternică,  anii petrecuți împreună au uzat-o puțin, fluturii din stomac par să fi zburat, iar neînțelegerile au devenit, parcă, mai prezente. Ce este de făcut?cuplu2

William J. Doherty, un celebru  specialist american în probleme de cupluri, spune că este vital pentru parteneri să petreacă regulat momente plăcute împreună, în care să nu fie prezente problemele zilnice, tracasante și pline de stres.  El are și câteva sugestii pentru voi, femeile care vreți să trăiți o viață armonioasă alături de bărbatul pe care vi l-ați ales.

  1. Nu schimba ceea ce faci deja.  Doar încearcă să faci mai multe lucruri împreună cu iubitul/soțul tău. Fă-ți timp să bei cafeaua împreună cu el dimineața, să faceți seara o plimbare, să împărțăşiţi și unele treburi gospodărești. Chiar și 15 minute în care să vorbiți înainte de culcare pot îmbunătăți simțitor relația dintre voi.  Nu încercați însă ca în acest timp să rezolvați problemele cotidiene, să aduceți vorba despre bani, deoarece lucruri de genul acesta, spune Doherty,  ajung să ucidă cuplul. Obiecticul este să vă relaxați împreună.
  2. Planificați-vă nopți speciale pentru sex. Sigur, sexul ar trebui să fie ceva spontan, însă într-o familie extrem de ocupată, acest lucru se întîmplă tot mai rar. Ba unul dintre parteneri este prea obosit, ba are vreo preocupare legată de serviciu, cert este că apropierea fizică se petrece tot mai rar, ori viața sexuală este extrem de importantă pentru a menține un cuplu solid. Tocmai de aceea, oricât de prozaic ar părea, trebuie organizate periodic escapade amoroase. Specialistul american spune că un cuplu sudat ar trebui să facă sex de cel puțin două ori pe săptămână.
  3. Nu te speria de certuri și discuții în contradictoriu – atât timp cât argumentele tale sunt expuse pe un ton civilizat, la subiect, fără jigniri sau injurii. Într-un cuplu apar multe diferențe de opinie și e normal să lupți să îți impui punctul de vedere, să-l faci pe celălalt să înțeleagă cât de important este un anumit lucru pentru tine, însă fără reproșuri și fără termene foarte drastice. Dacă te iubește cu adevărat, va înțelege că trebuie să facă un mic efort și să ajungeți la un consens.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.