Diete

Descoperiți care este trucul numărul 1, la care puteți apela ca să slăbiți mai repede! E simplu și la îndemâna tuturor

Dacă v-ați pus serios pe slăbit, dar încă nu vedeți rezultatele la care sperați, vă sugerăm să țineți un jurnal… alimentar. Studiile arată că persoanele care au urmărit atent ceea ce mănâncă zilnic, au pierdut mult mai repede în greutate.  Practic, o cercetare recentă, efectuată pe 1700 de subiecți,  a demonstrat că cei care au ținut un astfel de jurnal, au slăbit de două ori mai repede decât ceilalți participanți.

  • Specialiștii spun că păstrarea unui jurnal alimentar îi ajută pe oameni să facă alegeri mai inteligente atunci când se hrănesc. Majoritatea oamenilor mănâncă fără să conștientizeze valoarea nutrițională a alimentelor, numărul de calorii pe care îl au acestea, sau efectele asupra organismului.
  • Un jurnal alimentar te ajută să fii mereu conștient de ceea ce consumi, mai ales dacă vrei să pierzi în greutate și să ai cât mai puține abateri. Așa vei putea observa, de pildă, de unde ți se trage lipsa de rezultate în procesul de slăbire – poate guști prea mult din mâncarea pe care le-o prepari alor tăi, sau poate descoperi obiceiuri și tipare alimentare de care habar nu aveai.
  • De asemenea, atunci când bagi de seamă că ai atins o perioadă de platou, în care acul cântarului rămâne nemișcat, jurnalul te va ajuta să calculezi caloriile zilnice și să faci anumite modificări în cantitatea alimentelor consumate.

Cum ții un astfel de jurnal? E foarte simplu: ori îți descarci pe telefon o aplicație specializată (cum este MyFitnessPal), ori scrii zilnic, într-un caiet, absolut tot ceea ce mănânci/bei, inclusiv cea mai nesemnificativă gustare.  În jurnal trebuie să treceți absolut tot – de la laptele pe care îl adăugați în cafea, până la bucățica de unt pe care o ungeți pe pâine. Așa, o să vă fie mai ușor să vedeți ce anume mai puteți tăia de pe listă, ca să slăbiți mai ușor (de pildă, puteți să beți cafeaua simplă, sau vă puteți face singuri dressingul pentru salată, în loc să cumpărați unul plin de conservanți și calorii!). De asemenea, poate veți observa că mâncați prea multe grăsimi nesănătoase, ori prea mulți carbohidrați, în detrimentul proteinelor, ș.a.m.d.

Poate credeți că această operațiune o să vă mănânce mult timp, dar să știți că nu este chiar așa. Practic, nu ar trebui să vă ia mai mult de 10-15 minute pe zi. Știm, poate părea descurajant să urmărești mereu tot ceea ce mănânci, sau ce bei, dar să nu uităm că această metodă chiar vă poate ajuta să adoptați obiceiuri alimentare mai sănătoase și să slăbiți mult mai repede!

 

V-ar putea interesa și:

 

5 posibile motive pentru care mănânci prea mult

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.