Sănătate

Despre slăbit, cu bune și rele. Află ce efecte surprinzătoare poate avea pierderea în greutate

Slăbitul nu ne oferă doar bucuria de a merge în magazine ca să ne cumpărăm haine  noi., ci ne îmbunătățește simțitor și starea generală de sănătate și poate reduce riscul a de a face unele boli, precum cele de inimă sau diabetul zaharat. Există, însă și alte aspecte legate de slăbit, dintre care unele nu chiar atât de plăcute:

  1. La capitolul “efecte bune” bifăm nivelul de energie, care va crește simțitor. Acesta este, de fapt, primul efect pe care îl remarcă oamenii care încep să piardă în greutate. Nu doar că veți respira fără dificultate, dar vă va fi și mult mai ușor să fugiți după autobuz!
  2. Memoria se poate îmbunătăți. Un studiu efectuat în 2013 în Suedia a arătat că persoanele care au urmat o cură de slăbire de șase luni, au obținut apoi rezultate remarcabil mai bune la testele de memorie.
  3. Relația ta va fi supusă unui test – iar asta o putem încadra la “efecte mai puțin bune”. Pierderea în greutate vă poate face să vă simțiți, cum e și normal, mai sexy, iar asta nu va consolida neapărat legătura cu partenerul de viață, mai ales dacă el nu este dispus să facă aceleași eforturi ca să vă prindă din urmă. Rămâne de văzut în ce măsură relația se bazează pe dragoste adevărată!
  4. Scade riscul de a face cancer. Această boală cumplită nu este cauzată doar de fumat, expunerea necontrolată la soare, ci și de… obezitate. Excesul de greutate provoacă inflamații care declanșează modificări ale celulelor în organism. Nivelurile periculoase ale acestor inflamații pot fi diminuate prin pierderea în greutate.
  5. Starea de spirit se poate îmbunătăți. Dacă suferi de depresie pentru că ești supraponderal/ă, e normal ca după ce scapi de kilogramele nedorite, starea ta de spirit să se îmbunătățească vizibil. În plus, procesul de slăbire presupune și sport, care, se știe, are un efect benefic asupra dispoziției noastre
  6.  Pielea ta poate suferi modificări. Unul dintre efectele neplăcute ale slăbitului este faptul că aspectul nostru exterior ar putea avea de suferit. De exemplu, sunt persoane care reușesc să atingă greutatea corporală dorită, însă slăbesc foarte tare la față. De asemenea, în cazul unei pierderi foarte mari de greutate, pielea de pe corp va începe să atârne, iar asta implică operații estetice dureroase, riscante și costisitoare.
  7. Cresc șansele de a deveni mamă. Un studiu publicat în 2009 privind fertilitatea și sterilitatea a constatat că obezitatea la femei este asociată cu infertilitatea și sindromul ovarului polichistic. Pierderea în greutate poate contribui nu numai la creșterea fertilității, ci și la asigurarea unei sarcini sănătoase și a unui copil sănătos.
  8. Tot la capitolul “efecte negative”, trebuie să trecem și anumite simptome care apar în special la persoanele care au slăbit foarte rapid: dureri de cap, cicluri menstruale neregulate, căderea părului, pierderea masei musculare.

V-ar putea interesa și:

Slăbește mâncând cu dieta volumetrică! Regulile celui mai îngăduitor regim de slăbire

Ce știi și ce nu știi despre slăbire? Iată 4 dintre cele mai mari mituri legate de acest subiect!

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.