Diete

Dieta cu Grapefruit – conţine puţine calorii, dar nu trebuie consumat excesiv

Unul dintre cele mai populare și mai eficiente fructe în procesul de slăbire este grapefruitul. Acesta are doar 42 de calorii și conține foarte multe substanțe benefice organismului nostru. Totuși, specialiștii ne avertizează să nu abuzăm de el, iar consumul exclusiv al acestui fruct pentru a grăbi  procesul de slăbire ne poate pune în pericol.  Grapefruitul  este  sursă bogată de carbohidrați de calitate, de fibre și vitamina C.

Beneficiile consumului de grapefruit

  1. Este plin de vitamine – conține vitamina C, A, calciu, magneziu, vitamina E, tiamină, riboflavină, niacină, potasiu, acid folic, zinc, acid pantotenic, fosfor, mangan si cupru. Toate acestea contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar și ajută la buna funcționare a organismului
  2. Previne apariția pietrelor la rinichi
  3. Arde grăsimile în mod natural – există multe teorii potrivit cărora dacă bei un pahar de suc de grapefruit în fiecare dimineață, sau câte jumătate de pahar înainte de fiecare masă, în scurt timp, vei începe să slăbești
  4. Modifică metabolismul – pe lângă faptul că ajută la arderea grăsimilor, grapefruitul accelerează și metabolismul, iar acest lucru duce la o slăbire mai rapidă. Alături de o dietă echilibrată și exerciții fizice, consumul de grapefruit poate duce la pierederea unui kilogram pe săptămână, ceea ce nu e rău deloc.
  5. Curăță ficatul – acest fruct ajută la eliminarea toxinelor din corp, iar un ficat sănătos îți îmbunătățește starea generală de sănătate și ajută la ameliorarea unor afecțiuni precum depresia, rigiditatea musculară și migrenele.
  6. Reduce colesterolul – studiile au demonstrat că grapefruitul poate reduce nivelul de colesterol cu 15 %, iar trigliceridele cu 17%.

Nu este de mirare că un fruct care are atâtea beneficii, în special pentru silueta noastră, a dus și la apariția unei diete care îi poartă numele.

DIETA CU GRAPEFRUIT     

Este recomandat ca această dietă să fie urmată cu o alternață de 12 zile și două zile pauză.

Pentru micul dejun puteți consuma  o jumătate de grapefruit  sau 400 ml suc de grapefruit fără zahăr, suc de grapefruitdouă ouă (preferabil fierte sau omletă) și  două  feliuțe de șuncă fără grăsime (din carne de pui sau de curcan).

La masa de prânz puteți consuma  o jumătate de grapefruit  sau 400 ml suc de grapefruit fără zahăr, carne de pui, vită sau curcan (se recomandă fiartă sau pregatită la grill) și salată de legume în orice combinații.

Pentru cină, de asemenea, o jumătate de grapefruit  sau 400 ml suc de grapefruit și un fel principal ușor: pește sau o salată simplă din legume proaspete.

 Alte recomandări:

  • Puteți mânca suficient la fiecare masă, până simțiți senzația de sațietate.
  • Nu eliminați din alimentele menționate mai sus, deoarece în această combinație au ca efect arderea grăsimilor și asigură organismului necesarul de proteine și carbohidrați.grapefruit3
  • Grapefruitul deține rolul principal în această dietă, pentru că are rolul de catalizator în procesul de ardere a grăsimilor.
  • Reduceți consumul de cafea, întrucât cofeina va reduce din efectul insulinei, acela de a echilibra procesele de ardere. Încercați să vă limitați doar la o ceașcă de cafea la micul dejun.
  • Nu mâncați între mese. Dacă respectați combinația de alimente sugerată mai sus, nu ar trebui, teoretic, să simțiți senzația de foame.
  • Nu consumați dulciuri, pâine, cartofi, însă puteți mânca pe săturate carne slabă (vițel, curcan, pui), salate și legume. Dar fiți atente la combinația de alimente!

Pericolul neștiut al grapefruitului

Se pare, însă, că acest fruct nu este bun chiar pentru toată lumea. Există studii care arată  că mai multe medicamente orale anti-colesterol, precum atorvastatin, lovastatin şi simvastatin și alte medicamente anti-cancer și pentru afecţiuni cardiace, provoacă probleme grave atunci când pacienţii consumă grapefruit.grapefruit2

Ingredientele periculoase din sucul de grapefruit sunt un grup de substanţe chimice cunoscute sub numele de furanocumarine, explică farmacologul David Bailey de la Institutul de Cercetări Medicale Lawson, din Ontario, Canada. Aceste substanţe se mai găsesc şi în portocalele de Sevilla, în lime şi în pomelo.

Furanocumarinele se ataşează – şi astfel fac inactivă – de enzima CYP3A4, ce joacă un rol important în descompunerea anumitor medicamente. Dacă această enzimă este inactivată, prea multe medicamente vor rămâne în sistemul pacientului pentru timp îndelungat, ceea ce va duce la efecte secundare precum moartea subită, distrugerea rinichilor, sângerări gastrointestinale şi alte probleme.

Cercetătorii estimează că peste 85 de medicamente interacţionează cu grapefruitul, dintre care 43 într-un mod periculos. Consumarea unui singur grapefruit sau a doar 200 de mililitri de suc de grapefruit ar putea fi suficient pentru a altera într-un mod semnificativ concentraţia medicamentelor din corpul unui pacient.

Oamenii de ştiinţă nu ştiu câţi oameni sunt afectaţi de această problemă, însă afirmă că persoanele cu vârste mai mari de 45 de ani prezintă un risc mai mare, pentru că acestea consumă cea mai mare cantitate de grapefruit şi totodată lor li se prescrie cel mai mare număr  de medicamente.

S-ar putea sa te intereseze şi dieta cu calorii negative sau dieta cu lămâie a lui Beyonce sau alte diete.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.